top of page

Un studiu recent arată că persoanele cu ADHD se descurcă mai bine în perioade de stres.

27 octombrie 2024 la 13:03:21

Un studiu recent arată că persoanele cu ADHD se descurcă mai bine în perioade de stres.

Sursa imagine:

Un studiu recent condus de psihologul clinician Maggie Sibley de la Universitatea din Washington a analizat datele din 2022 ale Institutului Național de Sănătate Mintală, urmărindu-i pe 600 de pacienți cu ADHD pe o perioadă de 16 ani. Cercetătorii au descoperit că, deși majoritatea pacienților cu ADHD experimentează perioade de remisiune temporară, acestea sunt adesea legate de momente de stres ridicat, spre deosebire de perioadele liniștite. Studiul a identificat trei grupuri de pacienți cu ADHD: cei care au avut remisiuni complete, cei cu remisiuni parțiale și cei cu simptome stabile în timp. Persoanele cu remisiuni complete temporare au fost mai susceptibile de a le experimenta în perioade stresante, în timp ce cei cu remisiuni parțiale au fost mai predispuși să aibă anxietate comorbidă. Dr. Sibley subliniază că ADHD poate manifesta o diversitate de forme și că strategiile de adaptare pot varia, necesitând o abordare individualizată pentru fiecare pacient.

VREMEA

CURS VALUTAR

Alte Stiri

Dr. Sibley a pornit de la premisa că pacienții cu ADHD ar resimți o ameliorare semnificativă a simptomelor în perioadele cu nivel scăzut de stres.


Rezultatele studiului ei au demonstrat contrariul. Studiul a identificat trei categorii distincte de pacienți cu ADHD: cei care au experimentat perioade de remisie completă, cei care au înregistrat remisii parțiale și cei ale căror simptome au rămas constante în timp. O descoperire surprinzătoare a fost că persoanele care au experimentat o recuperare completă temporară au fost mai predispuse să o experimenteze în perioade solicitante, adică în contextul stresului.


De asemenea, cei care au prezentat perioade de remisie parțială au avut o probabilitate mai mare de a suferi de anxietate comorbidă. Arij Alarachi, doctorand în psihologie la Universitatea McMaster, consideră logic faptul că ADHD răspunde diferit la circumstanțe variate. „Creierele ADHD nu se schimbă dramatic”, explică Alarachi, „dar indivizii se pot adapta circumstanțelor pentru a gestiona mai eficient tulburarea.” Studiul lui Sibley demonstrează că, chiar și în rândul persoanelor cu ADHD, aceste strategii de adaptare pot fi diverse, întrucât, așa cum adaugă Alarachi, „ADHD vine într-o mulțime de forme și dimensiuni diferite”. Dr.


Sibley subliniază că „la nivel micro, termenele limită sunt utile (pentru persoanele cu ADHD), iar când lucrurile sunt mai urgente, sunt capabile să fie mai productive și să se hiperconcentreze”. Cu toate acestea, acest lucru nu se aplică tuturor persoanelor care suferă de această tulburare.


„Întotdeauna le spun oamenilor cu ADHD că trebuie să învețe să îşi scrie propriul manual de instrucțiuni”, a adăugat ea. .


Mai Multe Stiri

https://s2.ziareromania.ro/?mmid=7961156a7b9f80a0a3

"Danimal" sfidează Australia: "Facturile și vacanțele mele sunt plătite de voi!"

Citeste in continuare...

https://media.stiripesurse.ro/image/202403/w800/media-171185302765634800.png

Papa Francisc: Accident domestic, mână rănită

Citeste in continuare...

https://media.stiripesurse.ro/image/202408/w1200/media-172346149710269400.jpg

Terapie inovatoare: Copiii autiști beneficiază de un proiect unic în România – teatru senzorial

Citeste in continuare...

Urmareste-ne pe:

  • Facebook
  • Instagram

Contact

Aboneaza-te la newsletterul nostru

Multumim - Te tinem la curent!

banner no bg.png
new logo with bg.png

©2024 by PlusMediaNews

bottom of page