Sfârșitul mandatului de senator al Clotildei Armand: Decizia Curții Supreme și succesiunea în Parlament, conform declarației lui Vlad Voiculescu

Sursa imagine:
Spătaru Simona: cine este?
VREMEA
CURS VALUTAR
Alte Stiri
Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat, în urmă cu doi ani, un conflict de interese grav în cazul fostului primar Armand. Raportul ANI, definitiv judecat, a evidențiat o incompatibilitate flagrantă între funcția de primar și rolul de manager al unui proiect finanțat din fonduri europene, funcții deținute simultan de Armand.
Această situație, semnalată cu douăzeci și patru de luni în urmă de către ANI, a dus la o decizie fără echivoc: interzicerea ocupării oricărei funcții publice pentru o perioadă de trei ani. ANI a argumentat în raportul său, ulterior validat definitiv de către instanță, că exercitarea concomitentă a celor două funcții a creat un risc semnificativ de abuz și a compromis principiul imparțialității în gestionarea fondurilor publice.
Concret, raportul ANI detaliază modul în care Armand, în calitate de primar, a avut puterea de a influența deciziile legate de proiectul european pe care îl gestiona, creând astfel un potențial conflict de interese care a generat un prejudiciu evident pentru buna funcționare a administrației publice locale. Această decizie a ANI, cu toate implicațiile ei juridice și politice, subliniază necesitatea respectării stricte a legilor privind incompatibilitățile în funcția publică și protejarea fondurilor europene de potențiale abuzuri.
Sancțiunea aplicată lui Armand, interdicția de a ocupa o funcție publică pentru trei ani, reprezintă o măsură drastică, dar necesară pentru a asigura transparența și integritatea administrației publice. .
Cariera politică a Simonei Spătaru, începând cu aderarea sa la USR prin filiera partidului PLUS al lui Dacian Cioloș, este marcată de o ascensiune rapidă, dar și de o serie de evenimente semnificative. Alegerile parlamentare din decembrie 2020 i-au adus un mandat de senator de București, deși inițial se afla pe poziția a cincea pe lista USR.
Această intrare în Parlament nu a fost directă, deoarece, inițial, nu a obținut suficient de multe voturi pentru a intra imediat în Senat. Însă, grație deciziei Curții Supreme de casare a mandatului Clotildei Armand din decembrie 2020, Simona Spătaru a preluat funcția de senator începând cu data de 20 decembrie 2020.
În scurt timp, în ianuarie 2021, și-a consolidat poziția în cadrul partidului, fiind numită vicepreședinte al grupului parlamentar USR. Experiența sa se extinde și în zona investigativă, fiind recent desemnată vicepreședintă a comisiei parlamentare comune de anchetă a Camerei Deputaților și Senatului pentru investigarea mafiei imobiliare, pornind de la celebrul caz Nordis.
Ambițiile sale politice au depășit însă granițele Senatului. În septembrie 2020, Simona Spătaru a candidat la Primăria Sectorului 4, susținută de o alianță PNL-USR-PLUS, dar a pierdut în fața lui Daniel Băluță.
Traiectoria sa demonstrează o implicare activă în viața politică românească, marcată atât de succese rapide, cât și de provocări în campaniile electorale. De la o intrare inițial neașteptată în Senat până la ocuparea unor funcții importante în cadrul partidului și al comisiilor parlamentare, parcursul Simonei Spătaru reflectă dinamica scenei politice românești contemporane. .