top of page

Provocarea „Superman” de pe TikTok: Doi copii operați după ce cinci din Arad și Bistrița au ajuns la spital

4 decembrie 2024 la 16:11:41

VREMEA

CURS VALUTAR

Alte Stiri

Vineri, 29 noiembrie, Unitatea de Primire Urgențe (UPU-SMURD) a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița a înregistrat internarea a doi elevi de 14 ani, ambii din clasa a VIII-a, provenind din școli diferite din Bistrița, cu diagnostice de fracturi la membrele superioare. Unul dintre minori, originar din Sigmir, o localitate componentă a municipiului Bistrița, a suferit o fractură la antebrațul stâng.


Celălalt elev, din Bistrița, a prezentat o fractură la umărul stâng. Ambele fracturi au fost imobilizate, iar copiii au fost ulterior externați cu recomandarea unui consult la un ortoped pediatru, așa cum a confirmat dr.


Strungari. În paralel cu acest incident, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, condus de Vasile Şteopoaie, a raportat o lipsă de informare cu privire la aceste cazuri specifice din Bistrița, în ciuda faptului că evenimentele s-au petrecut în timpul orelor de curs.


Domnul Şteopoaie a menționat că a fost informat doar despre un alt incident școlar, petrecut într-o școală din Valea Bârgăului, care a implicat o contuzie minoră, fără fracturi, după ce a transmis directorilor de școli informațiile primite de la Poliție referitoare la provocarea de pe TikTok. Declaratia sa a fost: "Am fost informat despre un singur caz, la o şcoală, dar fără răni grave, că i s-a dat primul ajutor în şcoală şi doar o contuzie, fără fracturi, şi nu din Bistrița, din rural.


Eu aseară, când am primit informaţia de la IPJ, de la Biroul de Siguranţă Şcolară, le-am scris pe grupul de directori să discute cu ei şi în momentul ăla un director mi-a comunicat că la noi a fost, dar nu din Bistriţa, ci din Bârgău. Din Bistrița nu mi-a comunicat nimeni, dar vă mulţumesc că m-aţi informat, că mâine am şedinţă cu directorii".


Situația de la Bistrița nu este izolată. Un alt incident similar, cu implicații mai grave, s-a petrecut în Arad, unde trei copii cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani au ajuns la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad cu fracturi de antebraț, în urma unei provocări de pe TikTok, așa-numita "provocări Superman".


Doi dintre copii au necesitat intervenție chirurgicală și internare pentru reducerea ortopedică a fracturilor sub anestezie generală, având fracturi cu deplasare, în timp ce al treilea copil a fost tratat ambulatoriu, cu imobilizare prin gipsare, având o fractură fără deplasare. Dr.


Adrian Pavel, medic șef Secție Clinică Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, a făcut un apel către părinți, subliniind necesitatea monitorizării activității copiilor în mediul online pentru prevenirea unor astfel de accidente, declarând: "Cei trei pacienți au ajuns la spital, aproximativ în același timp, fiind din localități diferite. Doi dintre ei au necesitat internare și reducere ortopedică a fracturilor în anestezie generală, suferind fracturi de antebraț, cu deplasare, iar la al treilea nu a fost necesară internarea și a fost imobilizat, gipsat, având tot fractură de antebraț, dar fără deplasare.


Facem apel la părinți să fie foarte atenți la activitatea din mediul virtual a copiilor deoarece, asemenea cazuri încep să se înregistreze în mai multe zone ale țării, punându-le în pericol sănătatea și siguranța". Aceste evenimente subliniază necesitatea unei mai mari vigilențe din partea părinților și a autorităților în ceea ce privește impactul provocărilor de pe rețelele sociale asupra siguranței copiilor. .


Vineri, 29 noiembrie, Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița a înregistrat două cazuri grave: doi elevi de clasa a VIII-a din Bistrița, cu fracturi la membrele superioare. Un adolescent de 14 ani din Sigmir a suferit o fractură la antebrațul stâng, iar un altul, de aceeași vârstă, din municipiul Bistrița, a prezentat o fractură la umărul stâng.


Ambele fracturi au fost imobilizate, iar minorii au fost externați cu recomandarea unui consult la un ortoped pediatru, conform declarației domnului Strungari. Aceste incidente, petrecute în timpul orelor de curs, au generat îngrijorare și au scos la iveală o lipsă de comunicare între instituții. Șeful Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Vasile Șteopoaie, a declarat că nu a fost informat despre aceste cazuri specifice din Bistrița, în ciuda faptului că s-au petrecut în timpul programului școlar.


El a menționat că a primit informații doar despre un alt incident, petrecut într-o școală din zona rurală a județului, pe Valea Bârgăului, un caz mult mai puțin grav, cu o contuzie minoră, fără fracturi. Domnul Șteopoaie a precizat: "Am fost informat despre un singur caz, la o școală, dar fără răni grave, că i s-a dat primul ajutor în școală și doar o contuzie, fără fracturi, și nu din Bistrița, din rural.


Eu aseară, când am primit informaţia de la IPJ, de la Biroul de Siguranţă Şcolară, le-am scris pe grupul de directori să discute cu ei şi în momentul ăla un director mi-a comunicat că la noi a fost, dar nu din Bistrița, ci din Bârgău. Din Bistrița nu mi-a comunicat nimeni, dar vă mulţumesc că m-aţi informat, că mâine am şedinţă cu directorii".


Această declarație subliniază o evidentă problemă de comunicare și raportare a incidentelor şcolare. Situația din Bistrița nu este singulară. Și în Arad s-au înregistrat cazuri similare, legate de o provocare de pe TikTok, denumită "Superman".


Trei copii cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani au ajuns la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad cu fracturi de antebraț. Doi dintre ei au necesitat intervenție chirurgicală, în timp ce al treilea a fost imobilizat cu ghips.


Dr. Adrian Pavel, medic șef Secție Clinică Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, a explicat: "Cei trei pacienți au ajuns la spital, aproximativ în același timp, fiind din localități diferite.


Doi dintre ei au necesitat internare și reducere ortopedică a fracturilor în anestezie generală, suferind fracturi de antebraț, cu deplasare, iar la al treilea nu a fost necesară internarea și a fost imobilizat, gipsat, având tot fractură de antebraț, dar fără deplasare. Facem apel la părinți să fie foarte atenți la activitatea din mediul virtual a copiilor deoarece, asemenea cazuri încep să se înregistreze în mai multe zone ale țării, punându-le în pericol sănătatea și siguranța".


Aceste declarații scot în evidență gravitatea situației și necesitatea unei supravegheri mai atente a copiilor în mediul online, dar și a unei colaborări mai eficiente între școli, autorități și sistemul medical. Numărul crescând de incidente legate de provocări de pe TikTok necesită o abordare urgentă și o acțiune concertată pentru a preveni astfel de accidente în viitor. .


Inspectorul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Vasile Şteopoaie, a declarat că nu a fost informat despre toate cazurile de accidentare a elevilor implicaţi în provocarea de pe TikTok, în ciuda faptului că evenimentele s-au petrecut în timpul orelor de curs. Până la momentul declarației sale, domnul Şteopoaie cunoştea doar un singur caz, semnalat la o şcoală din zona rurală a județului, pe Valea Bârgăului.


Acesta a fost informat despre incident după ce a transmis directorilor de şcoli un mesaj prin care le-a comunicat informațiile primite de la Poliție, privind această provocare virală. "Am fost informat despre un singur caz, la o şcoală, dar fără răni grave, că i s-a dat primul ajutor în şcoală şi doar o contuzie, fără fracturi, şi nu din Bistriţa, din rural. Eu aseară, când am primit informaţia de la IPJ, de la Biroul de Siguranţă Şcolară, le-am scris pe grupul de directori să discute cu ei şi în momentul ăla un director mi-a comunicat că la noi a fost, dar nu din Bistriţa, ci din Bârgău.


Din Bistriţa nu mi-a comunicat nimeni, dar vă mulţumesc că m-aţi informat, că mâine am şedinţă cu directorii", a precizat Şteopoaie. Această declarație subliniază o lipsă de comunicare eficientă între şcoli şi Inspectoratul Şcolar Județean, evidențiind o posibilă sub-raportare a incidentelor legate de provocarea „Superman” de pe TikTok. Contrastant cu situația din Bistrița-Năsăud, în Arad, consecințele provocării au fost mult mai grave.


Trei copii cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani au ajuns la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, cu fracturi de antebraț. Evenimentul, petrecut în aceeași seară, a necesitat intervenție medicală imediată.


Doi dintre copii au necesitat intervenție chirurgicală și internare, în timp ce al treilea a fost imobilizat cu ghips. Dr. Adrian Pavel, medic șef al Secției Clinice Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, a explicat gravitatea situației: "Cei trei pacienți au ajuns la spital, aproximativ în același timp, fiind din localități diferite.


Doi dintre ei au necesitat internare și reducere ortopedică a fracturilor în anestezie generală, suferind fracturi de antebraț, cu deplasare, iar la al treilea nu a fost necesară internarea și a fost imobilizat, gipsat, având tot fractură de antebraț, dar fără deplasare. Facem apel la părinți să fie foarte atenți la activitatea din mediul virtual a copiilor deoarece, asemenea cazuri încep să se înregistreze în mai multe zone ale țării, punându-le în pericol sănătatea și siguranța".


Declarația medicului subliniază necesitatea unei supravegheri mai atente a copiilor în mediul online și pericolul reprezentat de provocările virale precum cea de pe TikTok. Compararea situațiilor din Bistrița-Năsăud și Arad evidențiază necesitatea unei comunicări eficiente la nivel național pentru a preveni astfel de accidente grave. .


Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a înregistrat, ieri seară, un număr neobișnuit de cazuri legate de o provocare virală de pe platforma TikTok, denumită "Superman". Trei copii, cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani, provenind din localități diferite, au ajuns la Unitatea de Primire Urgențe cu fracturi de antebraț, rezultat al tentativei lor de a imita această provocare periculoasă.


Gravitatea leziunilor a variat: doi dintre adolescenți au necesitat intervenție chirurgicală imediată, fiind internați pentru reducerea ortopedică a fracturilor sub anestezie generală. Fracturile lor, conform diagnosticului medical, au prezentat deplasare, necesitând o atenție deosebită din partea echipei medicale.


Al treilea copil, deși a suferit și el o fractură de antebraț, a avut norocul ca aceasta să nu prezinte deplasare, fiind astfel imobilizat prin aplicarea unui gips și externat ulterior. Dr.


Adrian Pavel, medic șef al Secției Clinice Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, a confirmat evenimentele, subliniind că toți cei trei pacienți au fost preluați de urgență de medicul de gardă, specialist în chirurgie și ortopedie pediatrică. Îngrijorat de această tendință, dr.


Pavel a lansat un apel urgent către părinți, îndemnându-i să monitorizeze cu atenție activitatea copiilor lor în mediul online. "Facem apel la părinți să fie foarte atenți la activitatea din mediul virtual a copiilor deoarece, asemenea cazuri încep să se înregistreze în mai multe zone ale țării, punându-le în pericol sănătatea și siguranța", a declarat acesta, evidențiind caracterul preocupant al creșterii numărului de accidente similare raportate în diverse regiuni ale țării.


Acest incident subliniază necesitatea unei supravegheri constante a copiilor în mediul online și importanța educației privind pericolele provocărilor virale periculoase. Incidentele de acest tip scot în evidență pericolul real pe care îl prezintă pentru copii imitarea unor acțiuni văzute pe rețelele de socializare, fără a înțelege riscurile implicate. .


Ați luat în considerare deschiderea unui cont de economii pentru copilul dumneavoastră? Această întrebare, simplă în aparență, ascunde o multitudine de aspecte legate de educația financiară a micuților și de planificarea viitorului lor. De la construirea unui tezaur pentru studii universitare sau achiziționarea primei locuințe, până la simpla înțelegere a valorii banilor și a importanței economisirii, un cont de economii poate fi un instrument util și educativ.


Mulți părinți se întreabă dacă este prea devreme sau prea târziu pentru a începe, alții se confruntă cu dificultăți în alegerea celei mai potrivite instituții financiare sau a tipului de cont. În final, decizia este personală și depinde de mai mulți factori, inclusiv situația financiară a familiei, obiectivele pe termen lung și apetitul pentru risc.


Un sondaj recent ar putea oferi un indiciu al practicilor curente în rândul părinților: ați deschis deja un astfel de cont pentru copilul dumneavoastră? Vă rugăm să vă exprimați opinia printr-un simplu "Da" sau "Nu". Pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți, vă invităm să urmăriți știrile Observator disponibile și pe Google News și WhatsApp.


Aceste platforme vă oferă acces rapid și ușor la informații relevante, inclusiv sfaturi financiare pentru familii. 📰 .


Vrei să fii la curent cu cele mai recente știri? Observator îți oferă informațiile de care ai nevoie, rapid și ușor! Acum, poți accesa știrile Observator nu doar prin intermediul canalelor tradiționale de televiziune, ci și prin platformele digitale cele mai populare. Fie că preferi interfața intuitivă a Google News, unde vei găsi un flux personalizat de știri, sau rapiditatea și simplitatea WhatsApp-ului, pentru a primi notificări directe pe telefonul tău mobil, Observator se adaptează nevoilor tale.


Alege metoda care ți se potrivește cel mai bine și rămâi informat cu cele mai importante evenimente ale zilei. Nu rata nicio știre importantă! Abonează-te acum la Observator pe Google News și WhatsApp și fii mereu conectat la realitatea din jurul tău.


Este simplu, este rapid, este Observator! .


Mai Multe Stiri

https://s2.ziareromania.ro/?mmid=7961156a7b9f80a0a3

"Danimal" sfidează Australia: "Facturile și vacanțele mele sunt plătite de voi!"

Citeste in continuare...

https://media.stiripesurse.ro/image/202403/w800/media-171185302765634800.png

Papa Francisc: Accident domestic, mână rănită

Citeste in continuare...

https://media.stiripesurse.ro/image/202408/w1200/media-172346149710269400.jpg

Terapie inovatoare: Copiii autiști beneficiază de un proiect unic în România – teatru senzorial

Citeste in continuare...

Urmareste-ne pe:

  • Facebook
  • Instagram

Contact

Aboneaza-te la newsletterul nostru

Multumim - Te tinem la curent!

banner no bg.png
new logo with bg.png

©2024 by PlusMediaNews

bottom of page