Procesul Anulării Alegerilor: Avocața lui Călin Georgescu solicită audierea integrală a CSAT

Sursa imagine:
Avocata Marinei Alexandru a declarat la Realitatea Plus că a solicitat Curții de Apel București chemarea în judecată a tuturor membrilor CSAT, în procesul lui Călin Georgescu privind contestarea reluării alegerilor prezidențiale. ÎCCJ a declinat competența, trimițând cazul la CAB. Un termen procedural scurt a fost stabilit pentru 23 decembrie. Călin Georgescu consideră că CAB "a intrat în rolul de balanță a societății". Inițial, Georgescu și Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept au dat în judecată BEC, Ministerul Apărării, Statul Major al Apărării, Guvernul, Parchetul ÎCCJ, Curtea Constituțională, SRI, Klaus Iohannis și Elena Lasconi. Avocata susține că a existat "o lovitură de stat".
VREMEA
CURS VALUTAR
Alte Stiri
Curtea de Apel Bucureşti va analiza contestaţia lui Călin Georgescu privind reluarea alegerilor prezidenţiale, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, luni, că nu este competentă să se pronunțe în această speță. Decizia instanței supreme a direcționat astfel cererea către o jurisdicție inferioară, considerând-o necompetentă să judece acțiunea complexă inițiată de Călin Georgescu și Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept.
Această acțiune amplă vizează o serie de instituții cheie ale statului român, acuzate de diverse nereguli în desfășurarea alegerilor prezidențiale. Pârâții în acest proces sunt extrem de diversificați, cuprinzând atât autorități electorale, cum ar fi Biroul Electoral Central (BEC), cât și instituții de forță, precum Ministerul Apărării Naționale și Statul Major al Apărării.
De asemenea, Guvernul României, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Curtea Constituțională și Serviciul Român de Informații (SRI) sunt nominalizați ca pârâți în această acțiune judiciară fără precedent. Mai mult decât atât, acțiunea vizează și două personalități politice de prim rang: Președintele Klaus Iohannis și Elena Lasconi, ambii fiind incluși în procesul intentat de Călin Georgescu și Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept.
Astfel, Curtea de Apel București va trebui să analizeze argumentele complexe și acuzațiile multiple formulate de reclamanți împotriva unui număr considerabil de instituții și personalități publice, într-un dosar marcat de o complexitate juridică deosebită și cu implicații majore asupra sistemului electoral român. .