Plăcere scumpă pentru David Popovici: Aurul olimpic de la Paris, cheltuit într-o singură "investiție" personală

Sursa imagine:
Textul rephrazat Dependențele afectează un membru al familiei.
VREMEA
CURS VALUTAR
Alte Stiri
Ion Țiriac, printr-o inițiativă independentă de Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), a oferit un sprijin substanțial sportivilor români medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Gestul său generos a constat în donarea a 22 de autoturisme Hyundai, modele cu valori situate între 30.000 și 50.000 de euro, marcă care se diferențiază de sponsorul oficial al COSR.
Această acțiune filantropică a beneficiat, în mod special, cinci sportivi remarcabili: David Popovici, Roxana Anghel, Ioana Vrînceanu, Ancuța Bodnar și Simona Radiș, fiecare dintre ei primind câte două mașini, ca recunoaștere a performanțelor lor excepționale. David Popovici, deținător a unei medalii de aur la 200 metri liber și a unei medalii de bronz la 100 metri liber, a împărtășit public, într-un interviu acordat podcast-ului M.C.N., bucuria sa legată de achiziționarea unei mașini noi, după o lungă perioadă de documentare online: „Îmi plac maşinile.
Tocmai mi-am luat o maşină la care m-am uitat zi de zi timp de doi ani pe internet, am verificat în fiecare zi preţurile, m-am uitat la toate review-urile de pe pământ. Sunt mândru şi fericit că am reuşit să o iau.
Mi-am permis această plăcere. M-am convins că merit cumva”.
Este de menționat că David Popovici deține deja un Porsche Spyder, automobil cu un preț de catalog de 150.000 de euro, demonstrând o apreciere deosebită pentru automobilele de lux. Dincolo de succesul sportiv, Popovici a dezvăluit, cu o sinceritate emoționantă, o latură mai personală a vieții sale, marturisind că un membru apropiat al familiei se confruntă cu probleme grave de dependență, atât de droguri, cât și de jocuri de noroc.
Această experiență dureroasă l-a inspirat să-și asume un proiect ambițios pentru viitor: înființarea unui centru de reabilitare pentru persoanele afectate de diverse tipuri de dependențe. În cuvintele sale: „Am un membru al familiei, un membru foarte apropiat al familiei care se confruntă nu numai cu dependenţa de droguri, dar şi cu dependența de jocuri de noroc.
După ce închei cariera mea de înotător, vreau să mă ocup şi de un centru de reabilitare. Cunoscând foarte bine care este ajutorul primit în ţară, care este aproape de zero, nu am cum să stau deoparte.
Îmi doresc să mă folosesc de banii pe care îi voi strânge până atunci, de prietenii şi partenerii pe care îi voi avea şi care mă pot ajuta să încep construirea unui asemenea centru. Oamenii care sunt dependenţi trebuie reintegraţi în familie şi apoi în societate.” Astfel, gestul lui Țiriac se înscrie într-un context mai amplu, reflectând atât susținerea sportivilor de performanță, cât și o contribuție indirectă la inițiativa umanitară a lui David Popovici, proiect ce vizează combaterea dependențelor și reintegrarea socială a persoanelor afectate. .
Gestul generos al Fundației Țiriac față de sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 a constat în oferirea a 22 de autoturisme Hyundai, marca ce reprezintă un concurent direct al sponsorului oficial al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR). Aceste vehicule, cu valori estimate între 30.000 și 50.000 de euro fiecare, au fost acordate în semn de apreciere a performanțelor excepționale ale atleților români.
Cinci sportivi, eroi ai competiției, au primit câte două mașini: David Popovici, Roxana Anghel, Ioana Vrînceanu, Ancuța Bodnar și Simona Radiș, fiecare dintre ei obținând cel puțin două medalii. David Popovici, în special, a strălucit la proba de 200 metri liber, cucerind medalia de aur, și la proba de 100 metri liber, unde a obținut medalia de bronz.
Entuziasmul său față de acest cadou a fost evident, declarând la podcast-ul M.C.N.: „Îmi plac maşinile. Tocmai mi-am luat o maşină la care m-am uitat zi de zi timp de doi ani pe internet, am verificat în fiecare zi preţurile, m-am uitat la toate review-urile de pe pământ.
Sunt mândru şi fericit că am reuşit să o iau. Mi-am permis această plăcere.
M-am convins că merit cumva”. Această nouă achiziție se adaugă la impresionanta sa colecție auto, David Popovici deținând deja un Porsche Spyder, a cărui valoare de catalog este estimată la 150.000 de euro.
Dincolo de succesul sportiv remarcabil, David Popovici a dezvăluit o latură profund umană și o motivație puternică de a contribui la o cauză socială. Inspirat de problemele de dependență ale unui membru apropiat al familiei sale, înotătorul a anunțat un proiect ambițios: construirea unui centru de reabilitare pentru persoane care se confruntă cu dependențe de droguri și jocuri de noroc.
În cadrul aceluiași interviu la M.C.N Podcast cu „Micutzu”, el a explicat: „Am un membru al familiei, un membru foarte apropiat al familiei care se confruntă nu numai cu dependenţa de droguri, dar şi cu dependența de jocuri de noroc. După ce închei cariera mea de înotător, vreau să mă ocup şi de un centru de reabilitare.
Cunoscând foarte bine care este ajutorul primit în ţară, care este aproape de zero, nu am cum să stau deoparte. Îmi doresc să mă folosesc de banii pe care îi voi strânge până atunci, de prietenii şi partenerii pe care îi voi avea şi care mă pot ajuta să încep construirea unui asemenea centru.
Oamenii care sunt dependenţi trebuie reintegraţi în familie şi apoi în societate. În România nu ai asta acum.
Îmi doresc să fie un centru real, să aibă medicamentele potrivite şi stafful potrivit. Să aibă competenţele necesare şi intenţia bună.
Noi nu avem asta”. Acest proiect umanitar subliniază angajamentul lui David Popovici față de comunitate și dorința sa de a face o diferență semnificativă în viața celor care se luptă cu dependențele, un domeniu în care România se confruntă cu o criză acută de resurse și asistență specializată. .
Motivat de o dramă familială profundă, un înotător de performanță a anunțat un proiect amplu și curajos: crearea unui centru de reabilitare modern în România, dedicat combaterii dependențelor. Declarația sa, făcută în cadrul podcastului M.C.N.
cu „Micutzu”, dezvăluie o luptă personală cu implicații majore. Sportivul a mărturisit că un membru foarte apropiat al familiei sale se luptă cu o dublă dependență, atât de droguri, cât și de jocuri de noroc.
Această experiență dureroasă, combinată cu constatarea lipsei de asistență adecvată în țară – „ajutorul primit în țară, care este aproape de zero” – l-a determinat să își asume această responsabilitate imensă. Proiectul său, care va demara după încheierea carierei sportive, vizează oferirea unui sprijin complex și eficient persoanelor afectate de diverse dependențe. El intenționează să utilizeze resursele financiare acumulate, precum și sprijinul prietenilor și partenerilor săi pentru a construi un centru de excelență.
Viziunea sa depășește simpla detoxicare; el subliniază importanța reintegrării sociale a pacienților: „Oamenii care sunt dependenți trebuie reintegrați în familie și apoi în societate.” Lipsa unui astfel de centru complet echipat în România este un factor determinant în decizia sa. Sportivul își dorește un centru „real, să aibă medicamentele potrivite și stafful potrivit.
Să aibă competențele necesare și intenția bună. Noi nu avem asta”, a concluzionat el, evidențiind necesitatea acută a unui astfel de centru și lipsa acestuia în prezent.
Ambiția sa este de a crea un refugiu unde dependenții pot primi îngrijirea medicală specializată, sprijinul psihologic și ghidarea necesară pentru a-și reconstrui viața și a se reintegra cu succes în societate. .