Județe românești sub Cod Galben de inundații: zonele afectate

Sursa imagine:
INHGA a emis marți o atenționare Cod galben de inundații, valabilă până la ora 14:00, pentru râurile din Moldova. Creșteri de debite și niveluri, cu depășiri ale Cotelor de atenție, sunt posibile pe râurile Miletin (Botoșani și Iași) și Bârlad (Iași și Vaslui), din cauza precipitațiilor din ultimele 24 de ore. Atenționarea, transmisă către MAI, Ministerul Mediului, ISU, Administrația Națională "Apele Române" și alte instituții, subliniază necesitatea monitorizării situației hidrometeorologice conform regulamentului specific. Se recomandă respectarea indicațiilor autorităților.
VREMEA
CURS VALUTAR
Alte Stiri
O serie de instituții cheie au primit o atenționare urgentă referitoare la o situație critică. Printre destinatarii acestei alerte se numără Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, responsabil pentru politica de mediu națională și gestionarea resurselor acvatice; Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, chemat să intervină în caz de dezastru natural sau tehnologic; Administrația Națională "Apele Române", cu rol crucial în administrarea resurselor hidrice ale țării; Ministerul Afacerilor Interne, cu atribuții în gestionarea crizelor și asigurarea ordinii publice; precum și diverse entități media, pentru informarea publicului.
De asemenea, atenționarea a vizat Hidroelectrica S.A., având în vedere implicațiile potențiale asupra activității sale; Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad, responsabilă de gestionarea resurselor hidrice din bazinul hidrografic respectiv; și Sistemele de Gospodărire a Apelor din județele Botoșani, Iași și Vaslui, cu responsabilități directe asupra infrastructurii de apă din aceste zone. Distribuirea extinsă a acestei atenționări subliniază gravitatea situației și necesitatea unei reacții prompte și coordonate din partea tuturor autorităților și instituțiilor implicate, pentru a preveni potențiale consecințe negative.
Această abordare multi-instituțională demonstrează o încercare de a aborda problema într-un mod cuprinzător, implicând toate părțile relevante în procesul de luare a deciziilor și intervenție. Măsurile preventive și reacțiile prompte sunt esențiale pentru a minimiza impactul negativ asupra mediului și populației. .