Jackson Hinkle, antisemit și pro-rus, interviu acordat lui Călin Georgescu (VIDEO)

Sursa imagine:
Propaganda pro-rusă este evidentă în acțiunile lui Hinkle.
VREMEA
CURS VALUTAR
Alte Stiri
Emisiunea "Legitimate Targets", moderată de Jackson Hinkle, a găzduit recent două interviuri de amploare cu personalități politice românești, ambele marcate de acuzații de fraudă electorală și intervenție globalistă în politica internă. Primul interviu, difuzat pe 2 ianuarie 2025, l-a avut ca protagonist pe George Simion, președintele AUR, prezentat de Hinkle ca un „candidat prezidențial care luptă împotriva candidatului marionetă al globaliștilor”.
Simion a acuzat o fraudă electorală masivă, afirmând: „La începutul lunii decembrie, toată lumea credea că trăim într-o democrație... Credeam că voturile noastre contează.
Credeam că pot să ne fure voturile prin secțiile de votare sau prin software-ul utilizat, dar nu ne-am imaginat niciodată că ne pot fura votul prin intermediul Curții Constituționale și al sistemului judiciar”. Hinkle, în replică, și-a exprimat intenția de a demasca „corupția acestor indivizi”, referindu-se la democrații americani care, în opinia sa, influențează politica românească.
El a adăugat: „Orice pot face pentru a răspândi mesajul tău și a ajuta oamenii să se elibereze de acest sistem cred că este cel puțin ceea ce putem face ca americani”. Al doilea interviu, realizat pe 3 ianuarie 2025, l-a avut ca invitat pe Călin Georgescu, fost candidat prezidențial, descris de Hinkle ca un „invitat foarte special, probabil cel mai special pe care l-am avut vreodată în emisiune”. Hinkle a prezentat pe Georgescu ca un apărător al „valorilor tradiționale, pentru creștinism și împotriva celor care încearcă să declanșeze un război împotriva lui Dumnezeu”, adăugând că Georgescu se luptă pentru a opri „Al Treilea Război Mondial, ceva ce absolut nimeni din Occident, mai ales în cercurile politice de rang înalt, nu pare să intenționeze să facă.
Toți par să susțină acest marș nesfârșit către un nou război mondial”. Anularea alegerilor prezidențiale a fost calificată de Hinkle ca o „lovitură de stat orchestrată de globaliștii sorosiști și de NATO care i-a blocat campania” lui Călin Georgescu. În interviul său, Georgescu a subliniat dragostea sa pentru țară și pentru Dumnezeu, declarându-se împotriva oligarhilor, anti-woke și anti-LGBT, afirmând: „asta este în regulă”.
El a criticat clasa politică actuală, declarând: „deja are loc o schimbare, un mare val de transformări, peste tot în lume, nu doar în România. Ați văzut ce se întâmplă în Africa, în Asia, în Statele Unite – bineînțeles, cel mai important loc.
Chiar și în Europa ați văzut ce se întâmplă în Germania, în Franța, peste tot. Și acești oligarhi nu realizează, nu înțeleg că timpul lor a trecut”.
Georgescu și-a încheiat intervenția cu o declarație ferventă: „Noi vrem să fim liberi, așa cum ne-am născut din voia lui Dumnezeu, din prima secundă”. Ambele interviuri reflectă un punct de vedere conspirativ, acuzând o conspirație globalistă pentru a submina suveranitatea României. Este important de menționat că Jackson Hinkle, moderatorul de 24 de ani, este o figură controversată în mediul online, sancționat de mai multe platforme pentru răspândirea de dezinformare, inclusiv propagandă pro-rusă și comentarii antisemite, beneficiind de schimbările de politică implementate de Elon Musk pe platforma X.
Publicații precum The New York Times au documentat activitatea sa, evidențiind creșterea sa rapidă în popularitate pe rețelele sociale, în special după începerea conflictului din Gaza, și legătura sa cu rețele care răspândesc conținut antisemit. Contextul acestor interviuri trebuie analizat prin prisma acestei controverse, evidențiind necesitatea unui consum critic al informațiilor oferite. .
Emisiunea "Legitimate Targets", moderată de Jackson Hinkle, a găzduit recent două interviuri remarcabile cu figuri politice românești, ambele evenimente fiind marcate de o puternică încărcătură politică și de controverse legate de alegerile prezidențiale anulate. Primul interviu, difuzat pe 2 ianuarie 2025, l-a avut ca protagonist pe George Simion, președintele AUR, prezentat de Hinkle ca fiind un "candidatul la președinție care luptă împotriva candidatului marionetă al globaliștilor".
Simion a descris anularea alegerilor ca o "furtă de voturi" orchestrată prin intermediul Curții Constituționale și al sistemului judiciar, declarând: "La începutul lunii decembrie, toată lumea credea că trăim într-o democrație, unde ieși la vot, poți schimba guvernul, poți schimba președintele. Credeam că voturile noastre contează.
Credeam că pot să ne fure voturile prin secțiile de votare sau prin software-ul utilizat, dar nu ne-am imaginat niciodată că ne pot fura votul prin intermediul Curții Constituționale și al sistemului judiciar”. Hinkle, la rândul său, și-a exprimat intenția de a expune "corupția acestor indivizi", referindu-se la democrații americani cu influență asupra evenimentelor din alte țări, adăugând: "Orice pot face pentru a răspândi mesajul tău și a ajuta oamenii să se elibereze de acest sistem cred că este cel puțin ceea ce putem face ca americani”. A doua ediție, difuzată pe 3 ianuarie 2025, a prezentat un interviu cu Călin Georgescu, candidat la președinție al cărui program a fost anulat în urma unor evenimente controversate.
Hinkle l-a introdus pe Georgescu drept "un invitat foarte special, probabil cel mai special pe care l-am avut vreodată în emisiune”, subliniind angajamentul acestuia pentru "valorile tradiționale, pentru creștinism și împotriva celor care încearcă să declanșeze un război împotriva lui Dumnezeu". Mai mult, Hinkle a acuzat elitele occidentale de a susține "acest marș nesfârșit către un nou război mondial", contrapunând acestora acțiunile lui Georgescu, pe care le-a descris ca o luptă pentru a opri "Al Treilea Război Mondial".
Anularea alegerilor a fost calificată de Hinkle drept "o lovitură de stat orchestrată de globaliștii sorosiști și de NATO care i-a blocat campania” lui Georgescu. Din perspectiva lui Georgescu, interviul a fost o ocazie de a-și expune viziunea asupra societății românești, definindu-se ca anti-oligarh, anti-woke și anti-LGBT, adăugând "asta este în regulă".
El a criticat clasa politică existentă, afirmând: „deja are loc o schimbare, un mare val de transformări, peste tot în lume, nu doar în România. Ați văzut ce se întâmplă în Africa, în Asia, în Statele Unite – bineînțeles, cel mai important loc.
Chiar și în Europa ați văzut ce se întâmplă în Germania, în Franța, peste tot. Și acești oligarhi nu realizează, nu înțeleg că timpul lor a trecut”.
Mesajul central al lui Georgescu a fost unul de libertate, exprimat prin declarația: „Noi vrem să fim liberi, așa cum ne-am născut din voia lui Dumnezeu, din prima secundă”. Ambele interviuri au generat un interes considerabil, subliniind polarizarea politică din România și implicațiile globale ale unor evenimente interne. Jackson Hinkle, un influencer american controversat, cu o prezență online considerabilă, dar și cu un trecut marcat de suspendări pe platforme precum YouTube, Twitch și Instagram pentru încălcări ale regulilor privind conținutul, a devenit un vector de promovare a unor perspective politice radicale, atât în SUA, cât și în alte țări.
Rapoarte ale unor organizații precum Center for Countering Digital Hate au arătat implicarea lui Hinkle în răspândirea dezinformării și propagandă pro-rusă, inclusiv a unor afirmații antisemite, ceea ce ridică întrebări serioase asupra credibilității sale și a impactului emisiunii sale. Vizitele lui Hinkle în Rusia și China în 2024, inclusiv cina cu ministrul rus de externe și aparițiile la posturi de televiziune controlate de stat, subliniază legăturile sale cu regimuri autoritare, punând în discuție obiectivitatea relatărilor sale. .
Influencerul american Jackson Hinkle, o figură controversată de 24 de ani, interzisă pe platforme precum YouTube, Twitch și Instagram pentru încălcări repetate ale politicii privind conținutului (inclusiv negarea sau minimalizarea evenimentelor violente, precum războiul din Ucraina, și declarații antisemite), a realizat două interviuri remarcabile în România, în preajma anulării alegerilor prezidențiale din decembrie 2024. Aceste interviuri, difuzate pe platforma Rumble și promovate intens pe X (anterior Twitter), unde Hinkle are peste 2,5 milioane de urmăritori, au prezentat două figuri cheie ale scenei politice românești: președintele AUR, George Simion, și fostul candidat prezidențial, Călin Georgescu. Hinkle a prezentat pe Georgescu publicului său drept „un invitat foarte special, probabil cel mai special pe care l-am avut vreodată în emisiune”, subliniind implicarea acestuia în „lupta pentru valorile tradiționale, pentru creștinism și împotriva celor care încearcă să declanșeze un război împotriva lui Dumnezeu”.
Hinkle a adăugat că Georgescu „lucrează pentru a opri Al Treilea Război Mondial”, o misiune pe care o consideră absentă în agenda Occidentului, susținând că „toți par să susțină acest marș nesfârșit către un nou război mondial”. Anularea alegerilor a fost descrisă de Hinkle ca fiind o „lovitură de stat orchestrată de globaliștii sorosiști și de NATO care i-a blocat campania” lui Georgescu.
Acesta din urmă, în interviul său, a reiterat aceste acuzații, adăugând o declarație ferventă: „Vrem să fim liberi, așa cum ne-am născut din voia lui Dumnezeu”. Georgescu și-a exprimat, de asemenea, opoziția față de oligarhi, mișcările woke și comunitatea LGBT, declarând „asta este în regulă”.
El a criticat clasa politică actuală, afirmând că nu înțelege „schimbarea, un mare val de transformări, peste tot în lume”, oferind exemple din Africa, Asia, Statele Unite și Europa. În opinia sa, „acești oligarhi nu realizează, nu înțeleg că timpul lor a trecut”.
A încheiat repetând convingerea sa fundamentală: „Noi vrem să fim liberi, așa cum ne-am născut din voia lui Dumnezeu, din prima secundă”. Interviul cu George Simion, realizat cu o zi înainte, a abordat, de asemenea, anularea alegerilor. Simion a descris situația ca o trădare a democrației, declarând: „La începutul lunii decembrie, toată lumea credea că trăim într-o democrație, unde ieși la vot, poți schimba guvernul, poți schimba președintele.
Credeam că voturile noastre contează. Credeam că pot să ne fure voturile prin secțiile de votare sau prin software-ul utilizat, dar nu ne-am imaginat niciodată că ne pot fura votul prin intermediul Curții Constituționale și al sistemului judiciar”.
Hinkle, în dialog cu Simion, și-a exprimat intenția de a dezvălui „corupția acestor indivizi”, referindu-se la politicienii americani care, în opinia sa, au „influențat ceea ce se întâmplă în alte țări”. El l-a numit pe Simion „candidatul la prezidențiale care luptă cu „candidatul marionetă al globaliștilor”, exprimându-și susținerea cu afirmația: „Orice pot face pentru a răspândi mesajul tău și a ajuta oamenii să se elibereze de acest sistem cred că este cel puțin ceea ce putem face ca americani”.
Promovare interviului pe rețelele sociale a fost făcută cu mesajul: 🚨🇷🇴 BREAKING: ROMANIA CANCELS ELECTIONS IN GLOBALIST COUP! Profilul lui Jackson Hinkle, marcat de controverse și sancțiuni de pe mai multe rețele sociale pentru răspândirea de dezinformare, inclusiv propagandă pro-rusă și afirmații antisemite, ridică semne de întrebare asupra credibilității și obiectivității interviurilor sale. Colaborarea sa cu figuri politice românești, care promovează teorii ale conspirației și acuzații grave la adresa instituțiilor democratice, evidențiază o tendință îngrijorătoare în utilizarea rețelelor sociale pentru difuzarea unor narațiuni politice extrem de polarizate și potențial manipulative.
Vizitele lui Hinkle în Rusia și China, întâlnirile cu figuri influente precum Aleksandr Dughin, cina cu ministrul rus de externe și aparițiile la posturi de televiziune controlate de stat, confirmă legăturile sale strânse cu regimuri autoritare. Creșterea exponențială a numărului de urmăritori pe X, în contextul relaxării politicilor de moderare a conținutului, sugerează o strategie de amplificare a mesajelor controversate prin intermediul rețelelor sociale. .
Două interviuri acordate aceluiași influencer american, Jackson Hinkle, de către două figuri proeminente ale scenei politice românești, oferă o perspectivă asupra unor curente ideologice și a percepției unor evenimente politice interne. Primul interviu, realizat cu o zi înaintea celui de-al doilea, îl are ca protagonist pe George Simion, președintele AUR.
Simion, într-o declarație puternică, acuză anularea, în percepția sa, a alegerilor prezidențiale, exprimându-și indignarea față de ceea ce consideră o subminare a procesului democratic: „La începutul lunii decembrie, toată lumea credea că trăim într-o democrație, unde ieși la vot, poți schimba guvernul, poți schimba președintele. Credeam că voturile noastre contează.
Credeam că pot să ne fure voturile prin secțiile de votare sau prin software-ul utilizat, dar nu ne-am imaginat niciodată că ne pot fura votul prin intermediul Curții Constituționale și al sistemului judiciar”. Hinkle, în acest context, își exprimă intenția de a expune „corupția acestor indivizi”, referindu-se la democrații americani care, în opinia sa, influențează evenimentele din alte țări, declarând: „Orice pot face pentru a răspândi mesajul tău și a ajuta oamenii să se elibereze de acest sistem cred că este cel puțin ceea ce putem face ca americani”, prezentându-l pe Simion drept candidatul care se opune „candidatului marionetă al globaliștilor”.
Această afirmație, reflectată în titlul sugestiv al postării de pe Twitter – „🚨🇷🇴 BREAKING: ROMANIA CANCELS ELECTIONS IN GLOBALIST COUP!” – subliniază perspectiva conspiraționistă promovată de Hinkle și adoptată de Simion. Al doilea interviu îl are ca subiect pe Călin Georgescu, fost candidat la prezidențiale. Interviul său se concentrează pe o viziune naționalistă, profund ancorată în credința religioasă și o aversiune față de ceea ce el numește „oligarhi”, declarând: „Noi vrem să fim liberi, așa cum ne-am născut din voia lui Dumnezeu, din prima secundă”.
Georgescu își exprimă poziția anti-woke, anti-LGBT, afirmând că aceasta este „în regulă”, și lansează o critică virulentă la adresa clasei politice actuale, considerând-o depășită de evenimentele globale: „acești oligarhi nu realizează, nu înțeleg că timpul lor a trecut”. El percepe schimbările globale, făcând referire la evenimente din Africa, Asia, Statele Unite („bineînțeles, cel mai important loc”), Germania și Franța, ca un „mare val de transformări”, ignorând complexitatea și nuanțele contextului geopolitic. Jackson Hinkle, intervievatorul ambelor personalități, este un personaj controversat cu o prezență online vastă, dar și o istorie marcată de controverse.
În vârstă de 24 de ani, Hinkle a fost banat de pe YouTube, Twitch și Instagram pentru încălcări repetate ale politicilor acestor platforme, inclusiv pentru negarea sau minimalizarea evenimentelor violente majore, precum războiul din Ucraina. Deși blocat pe marile platforme, el și-a construit o audiență considerabilă pe Rumble și X, ajungând la 2,5 milioane de urmăritori pe X în doar șase luni.
Rapoarte ale Center for Countering Digital Hate îl acuză de răspândirea propagandei ruse și a conținutului antisemit, fapt confirmat de creșterea semnificativă a numărului de urmăritori ai săi după începutul războiului dintre Israel și Hamas. Hinkle, deși neagă primirea de finanțare din surse străine, a vizitat Rusia și China în 2024, întâlnindu-se cu figuri proeminente ale regimurilor autoritare, inclusiv Aleksandr Dughin și ministrul rus de externe, apărând la posturi de televiziune controlate de stat.
Aceste evenimente subliniază natura complexă și potențialul manipulativ al influenței sale online. .
Influencerul american Jackson Hinkle, o figură controversată de 24 de ani, blocat de pe platformele YouTube, Twitch și Instagram pentru încălcări repetate ale politicilor acestora, inclusiv negarea sau minimalizarea evenimentelor violente precum războiul din Ucraina (conform unui purtător de cuvânt YouTube, suspendarea contului său în octombrie 2023 s-a datorat acestor încălcări), a realizat interviuri cu două personalități politice românești: Călin Georgescu și George Simion, președintele AUR. Interviul cu George Simion, care a avut loc cu o zi înaintea celui cu Călin Georgescu, a fost difuzat pe podcast-ul său de pe Rumble, platformă populară în rândul conservatorilor, și promovat pe X (fost Twitter), unde Hinkle se bucură de o popularitate uriașă, numărul de urmăritori crescând de la 417.000 la 2,5 milioane în doar șase luni, grație, printre altele, modificărilor de politică impuse de Elon Musk.
Această creștere rapidă a fost remarcată și de Center for Countering Digital Hate, într-un raport care evidențiază legătura dintre creșterea urmăritorilor unor conturi proeminente care răspândesc conținut antisemit pe X și războiul dintre Israel și Hamas, contul lui Hinkle fiind cel mai vizibil exemplu. De altfel, Hinkle a fost sancționat în trecut pentru conținut fals sau înșelător și pentru comentarii antisemite.
În ciuda acestor controverse, și a declarat că a considerat începerea războiului din Gaza o „binecuvântare”, deoarece i-a sporit vizibilitatea. El se autointitulează patriot american, în ciuda faptului că laudă lideri precum Vladimir Putin, Xi Jinping și Ayatollahul Ali Khamenei.
Vizita sa în Rusia în 2024, la invitația lui Aleksandr Dughin, ideologul lui Putin, unde a luat cina cu ministrul rus de externe și a apărut la posturi de televiziune controlate de stat, ilustrează clar apropierea sa de regimuri autoritare. În interviul cu George Simion, Hinkle a prezentat președintele AUR ca fiind candidatul care luptă împotriva „candidatul marionetă al globaliștilor”, exprimându-și dorința de a răspândi mesajul său și de a ajuta oamenii să se elibereze de „sistem”. Simion, în interviul său, a discutat despre anularea alegerilor prezidențiale, declarând: „La începutul lunii decembrie, toată lumea credea că trăim într-o democrație, unde ieși la vot, poți schimba guvernul, poți schimba președintele.
Credeam că voturile noastre contează. Credeam că pot să ne fure voturile prin secțiile de votare sau prin software-ul utilizat, dar nu ne-am imaginat niciodată că ne pot fura votul prin intermediul Curții Constituționale și al sistemului judiciar”.
Hinkle, descris de unele surse ca un propagandist pro-rus care răspândește dezinformare legată de Kremlin, și-a asumat rolul de a aduce în fața publicului american perspectivele lui Simion, subliniind „corupția acestor indivizi”, referindu-se la democrații americani cu influență internațională. Deși Hinkle a negat primirea de fonduri de la guverne străine, legăturile sale strânse cu figuri influente din Rusia și China ridică semne de întrebare cu privire la neutralitatea sa jurnalistică.
Tweet-ul care anunța interviul conținea și mesajul alarmist: „🚨🇷🇴 BREAKING: ROMANIA CANCELS ELECTIONS IN GLOBALIST COUP!”. .
Jackson Hinkle, un nume controversat în peisajul online, a ajuns în centrul atenției internaționale datorită activității sale dezbateri publice, a declarațiilor sale controversate și a sprijinului său necondiționat pentru regimuri autoritare. La 24 de ani, acest tânăr american se prezintă ca un patriot, însă acțiunile sale contrazic această afirmație.
Blocarea de pe platforme majore precum YouTube, Twitch și Instagram, evenimente survenite în octombrie 2023, pentru „încălcări repetate” ale politicilor acestora, conform unui purtător de cuvânt YouTube, nu l-au împiedicat să își continue activitatea. Motivul principal al sancțiunilor? Negarea și minimalizarea evenimentelor violente majore, inclusiv războiul din Ucraina.
Această interdicție, conform declarațiilor sale, a fost chiar benefică pentru el, cât privește promovarea pe alte platforme. „A fost o binecuvântare pentru mine în acel moment”, a declarat Hinkle referitor la izbucnirea conflictului din Gaza, eveniment care i-a amplificat notorietatea. În prezent, Hinkle își continuă propagarea ideilor sale prin intermediul podcast-ului său de pe platforma Rumble, un spațiu digital apreciat de conservatori, și prin intermediul rețelei X (fost Twitter), unde a înregistrat o creștere remarcabilă a urmăritorilor, de la 417.000 la 2,5 milioane în doar șase luni.
Această ascensiune este parțial atribuită modificărilor de politică implementate de Elon Musk pe X, modificări ce au relaxat restricțiile asupra conținutului considerat „toxic”. Raportul Center for Countering Digital Hate evidențiază o creștere spectaculoasă a urmăritorilor pentru 10 conturi proeminente care diseminează conținut antisemit pe X, de la începutul conflictului israelo-palestinian, contul lui Hinkle ocupând primul loc.
Unul dintre autorii raportului a subliniat: „Este un fel de industrie bolnavă a creatorilor și platformelor care beneficiază de pe urma conflictului”. Hinkle este acuzat de răspândirea dezinformării și propagandă pro-rusă referitoare la războiul din Ucraina, inclusiv informații false despre presupuse campanii secrete ale Kremlinului. Deși neagă primirea de fonduri de la guverne străine, el își exprimă deschis admirația și sprijinul pentru lideri precum Vladimir Putin, Xi Jinping și Ayatollahul Ali Khamenei, vizitând chiar Rusia și China în 2024.
În Rusia, a fost invitat de Aleksandr Dughin, ideologul lui Putin, a luat cina cu ministrul rus de externe și a apărut la emisiuni televizate controlate de stat. Sancțiunile anterioare pentru conținut fals și declarații antisemite completează imaginea unui personaj complex, controversat și extrem de influent în mediul online, al cărui impact și motive necesită o analiză amănunțită. .
Raportul Centrului pentru Combaterea Urăi Digitale dezvăluie o creștere explozivă a numărului de urmăritori pentru zece conturi X proeminente care diseminează conținut antisemit, începând cu izbucnirea conflictului dintre Israel și Hamas. Această creștere spectaculoasă este atribuită, în parte, modificărilor implementate de Elon Musk pe platformă, eliminând restricțiile anterioare asupra conținutului considerat „toxic”, așa cum relevă The New York Times.
Unul dintre cele mai marcante exemple este ascensiunea lui Hinkle, contul său înregistrând o creștere de departe cea mai semnificativă. Potrivit unui autor al raportului, această situație ilustrează o „industrie bolnavă a creatorilor și platformelor care beneficiază de pe urma conflictului”. Hinkle a atras deja atenția publicului prin difuzarea constantă a propagandei rusești referitoare la războiul din Ucraina, inclusiv dezinformare legată de presupuse operațiuni secrete ale Kremlinului.
Deși susține că nu primește finanțare de la guverne străine, Hinkle nu s-a sfiit să-și exprime sprijinul pentru – și din partea – unor puteri străine adesea ostile, evidențiind o atitudine ambiguă și o relație complexă cu aceste entități. În 2024, Hinkle a efectuat vizite atât în Rusia, cât și în China.
În Rusia, a fost invitat de Aleksandr Dughin, denumit și ideologul lui Putin, ocazie cu care a luat cina cu ministrul rus de externe și a apărut la emisiuni televizate controlate de stat. Aceste acțiuni, coroborate cu creșterea sa spectaculoasă pe X, subliniază modul în care modificările de politică ale platformei au contribuit la amplificarea vocii unor actori care răspândesc dezinformare și promovează perspective geopolitice controversate.
Situația lui Hinkle evidențiază o problemă mai largă: abilitatea unor indivizi de a exploata schimbările algoritmice și de politică pentru a-și extinde influența și a disemina narațiuni ostile, profitând de pe urma unor evenimente globale majore. .