Ilie Năstase atacă virulent pe CTP și alți doi jurnaliști, numindu-i „oameni bolnavi care trebuie să dispară”

Sursa imagine:
Lucrările lui Cristian Tudor Popescu reprezintă o sursă importantă de informații.
VREMEA
CURS VALUTAR
Alte Stiri
Întrebarea care se pune este: de ce Popovici, având, după cum se pare, posibilitatea financiară – nu-l văd conducând o Dacie sau un Trabant, deci deduc că are un nivel de trai superior – nu și-a procurat și un ceas din aur? Aceasta este o întrebare legitimă, având în vedere că discuția se concentrează pe gestiunea propriilor resurse financiare. Criticile venite din partea unor comentatori precum Banciu și CTP, pe care le-am observat și eu, sunt, în opinia mea, lipsite de temei.
Asemenea judecăți, formulate cu o vehemență care denotă o anumită stare emoțională, sunt caracteristice unei mentalități formate în perioada comunistă. Acești jurnaliști, cu o viziune învechită asupra proprietății private și a libertății economice, par a nu înțelege un principiu fundamental: banii lui Popovici îi aparțin în totalitate, și el are deplina libertate de a-i folosi după bunul plac.
Această libertate include dreptul de a-și cheltui banii cum dorește, chiar dacă această cheltuire pare unor persoane irațională sau nejustificată. Poate donează sume importante unor oameni străini pe stradă; este decizia lui suverană, un drept fundamental într-o societate democratică.
A critica această decizie reflectă o incomprehensiune profundă a conceptului de proprietate individuală și a drepturilor fundamentale ale omului. În concluzie, într-o societate liberă, modul în care un individ își gestionează proprii bani este o chestiune strict personală, indiferent cât de neobișnuit ar părea acesta pentru alții. .
Cristian Tudor Popescu a exprimat pe Facebook o dezamăgire subtilă, dar profundă, legată de achiziția recentă a lui David Popovici: un Porsche Spider de 120.000 de euro. Nu suma în sine l-a uluit pe CTP, ci „micimea marelui vis” al sportivului, așa cum el însuși a formulat-o.
Declarând că îl consideră pe David Popovici „cel mai inteligent și cultivat dintre toți marii sportivi ai României”, CTP a subliniat contrastul puternic între această percepție și simpla achiziție a unei mașini de lux. El a contrapus această alegere cu ceea ce considera a fi un vis mai demn de un om inteligent și educat: crearea, inventarea, contribuția la progresul lumii printr-o performanță extraordinară, o realizare proprie, nu achiziționarea unui produs finit.
Ironia lui CTP este evidentă atunci când afirmă că un astfel de vis - achiziția unei mașini superscumpă - este „bicisnic”, accesibil oricărei persoane bogate și lipsite de viziune. „A făcut David Popovici o roată, o piuliță, un buton din frumusețea de mașină, designul l-a conceput el, soluțiile tehnice pentru cel mai rapid demaraj din lume îi aparțin campionului David Popovici?”, se întreabă retoric CTP, subliniind discrepanța între capacitatea lui Popovici și alegerea sa.
Deși își dorește lui David Popovici să se bucure de mașina sa, CTP mărturisește că această achiziție i-a umbrit, măcar puțin, admirația pe care o nutrea pentru tânărul campion. Finalul textului relevă un sentiment de dezamăgire subtilă, presărată cu o notă de reținere, CTP declarând că probabil lui David Popovici nu îi pasă de această reacție.
În esență, postarea lui CTP reflectă o dezbatere asupra valorilor și aspirațiilor, punând sub semnul întrebării dacă succesul financiar este întotdeauna sinonim cu realizarea personală, mai ales pentru un sportiv de talia lui David Popovici, pe care îl considera inițial a avea o viziune mai amplă asupra vieții. .
Într-o postare recentă pe Facebook, Cristian Tudor Popescu și-a exprimat dezamăgirea față de achiziția unui Porsche Spider de 120.000 de euro de către David Popovici, un sportiv pe care îl consideră „cel mai inteligent și cultivat dintre toți marii sportivi ai României”. Surpriza lui CTP nu constă în suma în sine, ci în ceea ce el percepe ca fiind „micimea marelui vis” al lui Popovici.
Considerând David Popovici un campion excepțional, capabil de performanțe remarcabile în bazin, CTP se întreabă retoric dacă visul unui om atât de inteligent și cultivat se limitează la achiziția unei mașini de lux, gata fabricată. El contrapune acest vis – pe care îl numește „bicisnic” – cu aspirațiile mai înalte pe care le-ar aștepta de la un individ cu atât talent și potențial.
CTP sugerează că un vis mai demn de inteligența lui Popovici ar fi fost implicarea într-un proiect creativ, inovator, capabil de a aduce o contribuție semnificativă lumii, fie prin invenție, construcție sau conceperea unei performanțe extraordinare, în loc de simpla achiziție a unui bun de consum, oricât de scump ar fi acesta. Ironia lui CTP se manifestă prin observația că un astfel de vis – de a deține un Porsche Spider – este la îndemâna oricărui tânăr bogat și lipsit de ambiții, "orice beizadea imbecilă și înfumurată, cu banii lu' tac-su".
În ciuda dezamăgirii sale, CTP îi urează lui David Popovici multă sănătate și fericire la volanul noului său bolid, recunoscând totodată că această achiziție a estompat, măcar parțial, speranța pe care o nutrise în el, speranță de care, după părerea sa, Popovici, probabil, nu-i prea pasă. Postarea lui CTP evidențiază o discrepanță perceptivă între valoarea pe care o atribuie el performanței intelectuale și realizările materiale, subliniind astfel complexitatea definirii succesului și a aspirațiilor personale. .