top of page

Gina Bradea dezvăluie rețeta Tiramisu Dubai cu fistic și fidea kadaif: „Mai bun și mai ușor decât ciocolata scumpă!”

12 decembrie 2024 la 16:32:35

VREMEA

CURS VALUTAR

Alte Stiri

Prepararea desertului tiramisu Dubai cu fistic și ciocolată presupune, într-o primă etapă crucială, pregătirea cremei. Această etapă, așa cum ne explică Gina Bradea, începe cu o operațiune aparent simplă, dar esențială pentru textura finală a tiramisu-ului: sfărâmarea minuțioasă a kadaifului.


Este important ca această sfărâmare să fie cât mai uniformă, obținându-se astfel o consistență fină a kadaifului, care va contribui semnificativ la textura cremoasă și delicată a desertului. Mărimea bucăților de kadaif va influența textura finală, o sfărâmare prea grosieră putând afecta aspectul și gustul tiramisu-lui.


De aceea, atenția acordată acestei etape inițiale este esențială pentru reușita întregii rețete. Gina Bradea subliniază importanța acestei etape pregătitoare, considerând-o fundamentul pentru un tiramisu Dubai perfect.


După sfărâmarea temeinică a kadaifului, urmează alte etape de preparare a cremei, care vor fi descrise ulterior. "Se sfărâmă bine kadaiful," spune Gina Bradea, remarcând simplitatea aparentă, dar importanța crucială a acestui prim pas. .


Prepararea acestui tiramisu Dubai începe cu o etapă crucială: obținerea unei creme aerate și ușoare. Din frigider, extragem frișca rece, pe care o vom introduce în bolul robotului de bucătărie.


Adăugăm apoi zahărul pudră și mascarpone, ingredientele esențiale pentru textura cremei. Porniți robotul la viteză maximă, însă, atenționează Gina Bradea, "trebuie să avem grijă, stăm lângă robot, să îl oprim când s-a bătut crema.


Cam 1-2 minute durează baterea, depinde de robot." Odată obținută crema de mascarpone și frișcă, integrăm cu grijă pudra de fistic, amestecând delicat, cu mișcări lente de jos în sus, până când obținem o textură perfect omogenă. Pentru asamblarea tiramisu-ului, Gina Bradea recomandă o formă de 30x30 cm.


Începem prin a înmuia pișcoturile, doar puțin, în lapte, asigurându-ne că partea cu zahăr este în contact cu lichidul. Așezăm pișcoturile în formă, cu partea înmuiată în sus, creând primul strat al prăjiturii.


Urmează un strat generos de cremă de mascarpone și frișcă, peste care adăugăm crema de pastă de fistic și kadaif, procedând treptat și amestecând constant, cu atenție, după cum subliniază Gina Bradea: "Adăugăm treptat și amestecăm constant, cu atenție, pentru că se poate tăia”. Pentru glazura de ciocolată, conform sfaturilor unor bloggeri culinari de renume, se încălzește ușor 50 ml de frișcă naturală până începe să fiarbă ușor.


Se oprește focul imediat și se adaugă ciocolata, acoperindu-se cu restul de frișcă. Se lasă 1-2 minute, apoi se amestecă energic până ciocolata se topește complet și se omogenizează.


Finalizăm prin a turna glazura peste straturile de cremă și pișcoturi. Pentru a permite kataifului să absoarbă aromele și umiditatea, Gina Bradea recomandă introducerea prăjiturii la frigider pentru minimum 12 ore. .


Pregătirea acestui desert delicios începe cu alegerea formei potrivite. Gina Bradea, o sursă de inspirație pentru mulți, a utilizat o formă pătrată cu latura de 30 de centimetri.


Înainte de asamblarea efectivă a preparatului, pișcoturile trebuie înmuiate cu grijă în lapte, asigurându-ne că partea cu zahăr este în contact cu lichidul. Este important să evităm o înmuiere excesivă; o scurtă imbibare este suficientă pentru a obține textura dorită.


Pișcoturile, ușor umezite, se așează cu grijă în forma pregătită, cu partea înmuiată orientată spre suprafață. Această etapă este crucială pentru obținerea unei structuri uniforme și a unui aspect vizual impecabil. Separat, se prepară o glazură fină de ciocolată, ingredientul care va conferi desertului o aromă intensă și o textură catifelată.


Rețeta, recomandată de bloggeri culinari de renume, presupune următoarele etape: „Punem pe foc 50 ml de frișcă naturală, o lăsăm să se infierbânte. Când începe să clocotească ușor, oprim focul și adăugăm ciocolată.


O acoperim cu frișcă și o lăsăm 1-2 minute. Amestecăm energic, până se înmoaie bine ciocolată.” Această metodă simplă, dar eficientă, garantează o glazură omogenă și lucioasă, perfectă pentru a acoperi pișcoturile. După ce am așezat pișcoturile în formă și am preparat glazura de ciocolată, următoarea etapă constă în răcirea preparatului.


Pentru a permite kataifului să absoarbă complet umezeala și să se îmbogățească cu aromele ingredientelor, este necesar să lăsăm tava la frigider pentru o perioadă minimă de 12 ore. Acest proces de maturare este esențial pentru a obține consistența și gustul perfect al desertului. .


Mai Multe Stiri

https://s2.ziareromania.ro/?mmid=7961156a7b9f80a0a3

"Danimal" sfidează Australia: "Facturile și vacanțele mele sunt plătite de voi!"

Citeste in continuare...

https://media.stiripesurse.ro/image/202403/w800/media-171185302765634800.png

Papa Francisc: Accident domestic, mână rănită

Citeste in continuare...

https://media.stiripesurse.ro/image/202408/w1200/media-172346149710269400.jpg

Terapie inovatoare: Copiii autiști beneficiază de un proiect unic în România – teatru senzorial

Citeste in continuare...

Urmareste-ne pe:

  • Facebook
  • Instagram

Contact

Aboneaza-te la newsletterul nostru

Multumim - Te tinem la curent!

banner no bg.png
new logo with bg.png

©2024 by PlusMediaNews

bottom of page