Diana Șoșoacă, sesizată la Parchetul General după agresiunea împotriva echipei Antena 3: întrebări despre Gâdea și intervievuri refuzate de CNA

Sursa imagine:
Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a sesizat Parchetul General după ce Diana Șoșoacă a agresat o echipă Antena 3 în incinta Palatului Parlamentului pe 20 decembrie. Vicepreședintele CNA, Valentin-Alexandru Jucan, a anunțat sesizarea și a solicitat MAI să asigure protecția jurnaliștilor. Șoșoacă a întrerupt transmisiunea în direct a Antena 3 CNN, adresându-se unei jurnaliste cu întrebările: „Unde e Gâdea?” și „De ce nu mai luați, doamnă, interviuri?”. A trimis apoi pe Makaveli (Virgil Alexandru Zidarul) după jurnalistă. Incidentul a avut loc după ce Șoșoacă a adresat jigniri judecătorilor CCR, acuzându-i de lovitură de stat.
VREMEA
CURS VALUTAR
Alte Stiri
Vineri, 20 decembrie, evenimentele de la Parlament au scos la iveală o situație îngrijorătoare privind siguranța jurnaliștilor. Vice-președintele CNA a declarat public solicitarea adresată Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea protecției jurnaliștilor, așa cum prevede articolul 8, alineatele 1 și 2, din Legea audiovizualului.
Această solicitare vine ca o reacție directă la incidentul în care Diana Șoșoacă, liderul partidului SOS, a agresat verbal și indirect o jurnalistă Antena 3 CNN. Incidentul, surprins în materialul video distribuit de jurnalista Sorina Matei, arată clar comportamentul intimidant al lui Șoșoacă.
În clip se aud strigătele sale la adresa jurnalistei: „Unde e Gâdea?”, „De ce nu mai luați, doamnă, interviuri?”, acțiuni care au dus la întreruperea transmisiunii în direct. Agresiunea nu s-a oprit aici.
Șoșoacă, însoțită de vloggerul Virgil Alexandru Zidarul, cunoscut sub numele de Makaveli, a trimis pe acesta să urmărească jurnalista, după cum relatează surse prezente la fața locului. Explicația ulterioară a lui Șoșoacă pentru acest gest a fost la fel de tulburătoare: „Doamna care nu a vrut să-i dau cu mir, că o ardea”.
Prezența lui Makaveli alături de Șoșoacă, atât în acest incident, cât și la vizita sa în Parlament, subliniază o escaladare a comportamentului intimidant și o potențială amenințare la adresa siguranței jurnaliștilor. Mai mult decât atât, Șoșoacă și-a continuat comportamentul agresiv la pupitrul CCR, unde a adresat acuzații grave la adresa judecătorilor constituționali, acuzându-i de lovitură de stat, intensificând astfel atmosfera tensionată și demonstrând o lipsă totală de respect față de instituțiile statului.
Toate aceste evenimente evidențiază necesitatea urgentă a măsurilor de protecție pentru jurnaliști și subliniază importanța respectului față de libertatea presei și a dreptului la informare. .