Ciolacu, criză de nervi după acuzațiile dure ale unui liberal: "Îmi este silă de PSD și mă murdăresc cu ei" - VIDEO

Sursa imagine:
Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat joi ieșirea partidului din coaliția de guvernare, acuzând USR de un comportament nepotrivit. Ciolacu a afirmat că, după zile de negocieri, unii parteneri au exprimat dezgust față de PSD, declarând că se „murdăresc” colaborând cu ei. Deși a refuzat să numească persoana respectivă, surse politice indică pe Ciprian Ciucu, prim-vicepreședinte PNL, ca fiind cel care ar fi făcut declarațiile informale. Aceste afirmații, potrivit surselor, ar fi fost punctul culminant al unor nemulțumiri preexistente, determinând decizia PSD de a părăsi coaliția. Ciolacu a subliniat nevoia de maturitate în politica românească.
VREMEA
CURS VALUTAR
Alte Stiri
Informații provenind din surse politice indică faptul că declarații neoficiale ale prim-vicepreședintelui PNL, Ciprian Ciucu, au creat o tensiune semnificativă în relațiile dintre PNL și PSD. Aceste declarații, transmise ulterior președintelui PSD, Marcel Ciolacu, exprimă un profund dezgust al liberalilor față de perspectiva negocierilor cu social-democrații.
Potrivit surselor, Ciucu ar fi folosit expresia „silă” pentru a descrie sentimentul liberalilor în legătură cu o posibilă colaborare cu PSD, adăugând că o astfel de alianță i-ar „murdați”. Impactul acestor afirmații a fost considerabil.
Sursele susțin că, deși existau deja nemulțumiri între cele două partide, declarațiile lui Ciucu au exacerbat situația, depășind așteptările multor actori politici implicați. "Au fost mai multe nemulțumiri, dar afirmațiile lui Ciucu au pus capac, nu ne așteptam la așa ceva”, au declarat sursele, subliniind caracterul neașteptat și grav al declarațiilor prim-vicepreședintelui PNL.
Se pare că expresiile dure folosite de Ciucu au generat o reacție puternică în cadrul PSD și au complicat și mai mult orizontul unor potențiale negocieri. Incidentul subliniază fragilitatea relației dintre cele două partide și potențialul unor afirmații informale de a escalada tensiunile politice.
Evenimentul ridică, de asemenea, întrebări cu privire la strategia de comunicare internă și externă a PNL, în contextul unor negocieri politice atât de delicate. .