top of page

Cercetători: Gravidele dezvoltă imunitate naturală anti-gripală

4 decembrie 2024 la 04:04:22

Cercetători: Gravidele dezvoltă imunitate naturală anti-gripală

Sursa imagine:

Cercetătorii de la Universitatea McGill au descoperit că în timpul sarcinii, cavitatea nazală produce o moleculă antivirală puternică, Interleukina-17, oferind un scut protector mamei și copilului. Dr. Maziar Divangahi explică această adaptare imunitară ca fiind esențială pentru sănătatea mamei și a fătului. Descoperirea ar putea duce la vaccinuri nazale mai eficiente pentru toată populația, prin stimularea artificială a producției de Interleukină-17. Deși această descoperire este promițătoare, vaccinarea antigripală rămâne recomandată pentru gravide. Echipa continuă cercetările pentru a preveni daunele pulmonare în infecții virale, concentrându-se pe reglarea răspunsului imunitar excesiv, conform Science Advances.

VREMEA

CURS VALUTAR

Alte Stiri

Deşi riscurile asociate cu gripa pentru femeile gravide sunt reale şi semnificative, incluzând complicaţii majore precum naşterea prematură, specialiştii din domeniul sănătăţii continuă să insiste asupra importanţei vaccinării antigripale pentru această categorie vulnerabilă. Recomandarea fermă se bazează pe evidenţe ştiinţifice care demonstrează eficacitatea vaccinului în reducerea riscului de complicaţii grave ale gripei în timpul sarcinii.


Este crucial să se înţeleagă faptul că sistemul imunitar al femeilor însărcinate poate fi compromis, făcându-le mai predispuse la infecţii severe şi la consecinţele acestora. De aceea, vaccinarea devine o măsură preventivă esenţială, contribuind la protejarea atât a mamei, cât şi a fătului. În paralel cu eforturile de vaccinare, cercetările se concentrează intens pe dezvoltarea unor strategii inovatoare de prevenire a leziunilor pulmonare induse de infecţiile virale respiratorii, cum ar fi gripa sezonieră şi COVID-19.


O echipă de cercetători, aşa cum relatează publicaţia *Science Advances*, investighează mecanismele prin care sistemul imunitar poate fi reglat pentru a preveni reacţiile inflamatorii excesive, o cauză majoră a deteriorării pulmonare în timpul acestor infecţii. Obiectivul principal al studiului este de a identifica metode eficiente de a modula răspunsul imun, astfel încât să se elimine efectul devastator al inflamaţiei excesive asupra ţesutului pulmonar, fără a compromite eficacitatea mecanismelor de apărare ale organismului împotriva virusurilor.


Această abordare promite să ofere noi soluţii terapeutice pentru a combate efectele grave ale infecţiilor virale asupra sistemului respirator. .


Mai Multe Stiri

https://s2.ziareromania.ro/?mmid=7961156a7b9f80a0a3

"Danimal" sfidează Australia: "Facturile și vacanțele mele sunt plătite de voi!"

Citeste in continuare...

https://media.stiripesurse.ro/image/202403/w800/media-171185302765634800.png

Papa Francisc: Accident domestic, mână rănită

Citeste in continuare...

https://media.stiripesurse.ro/image/202408/w1200/media-172346149710269400.jpg

Terapie inovatoare: Copiii autiști beneficiază de un proiect unic în România – teatru senzorial

Citeste in continuare...

Urmareste-ne pe:

  • Facebook
  • Instagram

Contact

Aboneaza-te la newsletterul nostru

Multumim - Te tinem la curent!

banner no bg.png
new logo with bg.png

©2024 by PlusMediaNews

bottom of page