România așteaptă intrarea în Schengen: Negrescu solicită acces terestru, susținând că formalitățile tehnice sunt simple

Sursa imagine:
Senatorul PSD, Titus Corlățean, cere insistent aderarea la Schengen pentru România, susținând că decizia poate fi formalizată ușor din punct de vedere tehnic. El consideră că blocarea aderării este o decizie politică și subliniază că România îndeplinește toate criteriile necesare. Corlățean pledează pentru o abordare pragmatică și pentru o soluție rapidă la această problemă.
VREMEA
CURS VALUTAR
Alte Stiri
Eurodeputatul român Victor Negrescu a adresat un apel urgent către preşedinţia ungară a Consiliului UE, cerând un pas concret și o perspectivă reală privind aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen până la finalul anului. Negrescu a subliniat că promisiunea făcută anul trecut, de a integra parțial România și Bulgaria în spațiul Schengen, a fost un pas important, dar nu suficient.
El a menționat succesele obținute ca urmare a integrării parțiale în spațiul Schengen, în special în domeniul transportului aerian și maritim. Ținând cont de rezultatele pozitive, precum și de alegerile recente din Austria, care au eliminat un obstacol major în calea integrării complete, Negrescu a insistat că blocarea aderării României și Bulgariei nu mai are justificare. „Este timpul ca reprezentanții Consiliului UE să decidă aderarea integrală a României și Bulgariei în spațiul Schengen.
Sincer, cetăţenii noştri s-au cam săturat de acest ping-pong între populişti dar şi între instituţii. Această nedreptate trebuie să fie reparată imediat iar libera circulaţie din spaţiul Schengen să fie accesibilă românilor şi bulgarilor.
Vă solicităm să propuneţi statelor membre, la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne din 10 octombrie, să vină cu o perspectivă reală şi concretă privind aderarea României şi Bulgariei la spațiul Schengen până la finalul anului”, a declarat eurodeputatul român, adresându-se direct premierului ungar Viktor Orban, care participa la dezbatere în calitate de reprezentant al ţării care deţine Preşedinţia în exerciţiu a Consiliului UE. .