top of page

Riscul de atac de cord și accident vascular cerebral se poate dubla la trei ani după infecția cu COVID-19

10 octombrie 2024 la 17:56:38

 Riscul de atac de cord și accident vascular cerebral se poate dubla la trei ani după infecția cu COVID-19

Sursa imagine:

Un studiu recent a arătat că infecția cu COVID-19 poate dubla riscul de atac de cord și accident vascular cerebral în următorii trei ani. Chiar și la o perioadă semnificativă de timp după ce au fost infectați, pacienții cu COVID-19 prezintă un risc crescut de evenimente cardiovasculare majore. Această descoperire subliniază importanța monitorizării sănătății cardiace și a creierului, chiar și la mult timp după vindecarea de COVID-19.

VREMEA

CURS VALUTAR

Alte Stiri

Un studiu amplu, ce a analizat datele pe parcursul a trei ani, a dezvăluit o realitate îngrijorătoare: riscul de apariție a problemelor cardiace după infecția cu COVID-19 rămâne ridicat și nu prezintă semne de diminuare. Dr.


Stanley Hazen, autorul principal al studiului și directorul departamentului de Științe Cardiovasculare și Metabolice de la Cleveland Clinic, a subliniat gravitatea situației: „Nu există niciun semn de atenuare a acestui risc. Aceasta este de fapt una dintre cele mai surprinzătoare constatări". Concluziile studiului arată că infecția cu COVID-19 se dovedește a fi un factor de risc semnificativ pentru afecțiunile cardiace ulterioare, comparabil cu diabetul sau boala arterială periferică, în special pentru pacienții care au necesitat spitalizare.


Deși cercetătorii au observat o ușoară scădere a riscului de complicații cardiace post-COVID pentru persoanele cu grupa de sânge O, comparativ cu grupele A, B sau AB, rezultatele sugerează că riscul rămâne prezent pentru toate grupele sanguine. Un aspect pozitiv, totuși, este că administrarea de aspirină în doze mici nu a fost asociată cu o creștere a riscului de probleme cardiace ulterioare.


Dr. Hooman Allayee, coautor al studiului și profesor la Universitatea din California de Sud, a avansat o ipoteză cu privire la mecanismul prin care COVID-19 ar putea afecta inima: infecția ar putea destabiliza plăcile din pereții arterelor, făcându-le mai vulnerabile la rupere și formare de cheaguri.


Concluziile studiului subliniază importanța monitorizării atente a sănătății cardiovasculare pentru toți cei care au avut COVID-19, în special pentru cei care au fost spitalizați. .


Mai Multe Stiri

https://s2.ziareromania.ro/?mmid=7961156a7b9f80a0a3

"Danimal" sfidează Australia: "Facturile și vacanțele mele sunt plătite de voi!"

Citeste in continuare...

https://media.stiripesurse.ro/image/202403/w800/media-171185302765634800.png

Papa Francisc: Accident domestic, mână rănită

Citeste in continuare...

https://media.stiripesurse.ro/image/202408/w1200/media-172346149710269400.jpg

Terapie inovatoare: Copiii autiști beneficiază de un proiect unic în România – teatru senzorial

Citeste in continuare...

Urmareste-ne pe:

  • Facebook
  • Instagram

Contact

Aboneaza-te la newsletterul nostru

Multumim - Te tinem la curent!

banner no bg.png
new logo with bg.png

©2024 by PlusMediaNews

bottom of page