Groază în spitalele românești: Pacienții, batjocoriti, înfometați și electroscutați

Sursa imagine:
Un articol publicat pe Ziare.com dezvăluie o poveste cutremurătoare despre abuzurile la care au fost supuși pacienții din Spitalul Stei, unde au fost torturați cu electrosocuri. Articolul descrie practicile brutale din spital, inclusiv administrarea forțată a electroșocurilor, punând în evidență inumanitatea tratamentelor aplicate pacienților. Acest material prezintă un tablou tulburător al abuzurilor sistematice care au avut loc în spital, aducând la lumină o realitate întunecată din trecutul sistemului medical românesc.
VREMEA
CURS VALUTAR
Alte Stiri
Un raport al Consiliului de Monitorizare a Implementării Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități a dezvăluit o situație îngrijorătoare la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță din Ștei. În urma discuțiilor cu pacienții, echipa de monitorizare a descoperit dovezi ale unor tratamente inumane și abuzive, inclusiv agresiuni fizice și verbale, amenințări și șocuri electrice aplicate cu un aparat găsit în salonul nr.
1, etajul 2 al Secției 1 Psihiatrie bărbați. Aparatul de electroșocuri, descoperit în salonul spitalului, a fost imediat raportat Poliției de către inspectorii de monitorizare.
Managerul spitalului, Horia Miara, a declarat: „Cel care a adus aparatul în spital a declarat că l-a adus pentru a-l folosi ca lanternă, pentru că el avea și un dispozitiv care avea și lanternă. Sunt cinci pacienți asupra cărora au fost găsite echimoze și vânătăi.” În urma anchetei, asistenta șefă și medicul șef de secție sunt considerați complici la aceste umilințe, deoarece nu au informat managerul spitalului despre abuzurile asupra pacienților.
Raportul de monitorizare a evidențiat și condiții de igienă precare în anumite saloane ale spitalului. Păturile nu aveau lenjerie, saltelele erau murdare și mucegăite, iar unele nu aveau nici măcar huse, pacienții dormind direct pe bureți.
În magazie, se găseau lenjerii noi, perne și saltele, dar acestea nu erau folosite pentru a îmbunătăți condițiile de viață ale pacienților. .