top of page

Doar o treime din apele de suprafață ale Europei sunt sănătoase, avertizează un raport alarmant.

16 octombrie 2024 la 11:36:09

 Doar o treime din apele de suprafață ale Europei sunt sănătoase, avertizează un raport alarmant.

Sursa imagine:

Un raport recent al Agenției Europene de Mediu avertizează că doar o treime din apele de suprafață din Europa sunt considerate sănătoase, conform standardelor europene. Studiul a analizat starea apelor din 2010 până în 2018, evidențiind o deteriorare semnificativă a calității apei în ultimii ani, cauzată în principal de poluarea cu nutrienți din surse agricole și urbane. În special, apele din România, Polonia și Ungaria sunt considerate a fi cele mai poluate. Raportul subliniază necesitatea unor măsuri urgente pentru a proteja apele de suprafață din Europa, inclusiv reducerea poluării cu nutrienți, îmbunătățirea infrastructurii de tratare a apelor uzate și promovarea unor practici agricole mai sustenabile.

VREMEA

CURS VALUTAR

Alte Stiri

Europa se bazează în mare măsură pe apele subterane pentru aprovizionarea cu apă potabilă, iar vestea bună este că 77% dintre aceste resurse se află într-o stare chimică "bună". Aceasta înseamnă că apa nu este poluată excesiv de substanțe chimice, cum ar fi nutrienții și substanțele toxice precum PFAS și microplastice.


Din păcate, situația apelor de suprafață este mai îngrijorătoare. Poluarea atmosferică, cauzată de arderea cărbunelui și emisiile auto, precum și deșeurile din agricultura intensivă, afectează negativ râurile, lacurile și apele de coastă.


Agenția Europeană pentru Mediu (AEM) a analizat 120.000 de corpuri de apă de suprafață și 3,8 milioane de kilometri pătrați de corpuri de apă subterană din 19 state membre ale UE și Norvegia. "Trebuie să ne dublăm eforturile pentru a restabili sănătatea râurilor, lacurilor, apelor de coastă și a altor corpuri de apă valoroase și pentru a ne asigura că această resursă vitală este rezilientă și sigură pentru generațiile viitoare", a declarat Yla-Mononen. Efectele schimbărilor climatice, cum ar fi secetele și inundațiile extreme, dar și utilizarea excesivă a resurselor de apă dulce pun presiune asupra ecosistemelor acvatice din Europa "ca niciodată înainte", potrivit AEM. Agenția subliniază necesitatea ca guvernele să acorde prioritate reducerii consumului de apă și refacerii ecosistemelor acvatice pentru a asigura o gestionare durabilă a resurselor de apă dulce pe termen lung. .


Mai Multe Stiri

https://s2.ziareromania.ro/?mmid=7961156a7b9f80a0a3

"Danimal" sfidează Australia: "Facturile și vacanțele mele sunt plătite de voi!"

Citeste in continuare...

https://media.stiripesurse.ro/image/202403/w800/media-171185302765634800.png

Papa Francisc: Accident domestic, mână rănită

Citeste in continuare...

https://media.stiripesurse.ro/image/202408/w1200/media-172346149710269400.jpg

Terapie inovatoare: Copiii autiști beneficiază de un proiect unic în România – teatru senzorial

Citeste in continuare...

Urmareste-ne pe:

  • Facebook
  • Instagram

Contact

Aboneaza-te la newsletterul nostru

Multumim - Te tinem la curent!

banner no bg.png
new logo with bg.png

©2024 by PlusMediaNews

bottom of page