top of page

Demența: Un factor neașteptat sporește riscul cu peste 30%, anunță un studiu global

12 octombrie 2024 la 23:02:37

 Demența: Un factor neașteptat sporește riscul cu peste 30%, anunță un studiu global

Sursa imagine:

Unde locuiesc europenii care se simt singuri?

VREMEA

CURS VALUTAR

Alte Stiri

Singurătatea are un impact semnificativ asupra sănătății cognitive, crescând riscul de insuficiență cognitivă cu 15%. Această problemă se caracterizează printr-o scădere a capacității cognitive, incluzând dificultăți în memorare, luarea deciziilor, concentrare și finalizarea sarcinilor.


Studiile au demonstrat că această legătură dintre singurătatea și insuficiența cognitivă persistă chiar și după controlul factorilor de risc potențiali, cum ar fi depresia și izolarea socială. Acest lucru sugerează că singurătatea are un efect independent și semnificativ asupra funcțiilor cognitive.


.


O echipă internațională de cercetători din Irlanda, Elveția, Franța, Statele Unite și China a realizat o analiză complexă a datelor din 21 de studii globale privind îmbătrânirea, rezultând cea mai amplă meta-analiză până în prezent cu privire la legătura dintre singurătate, demență și declin cognitiv. Majoritatea studiilor s-au axat pe identificarea indivizilor care se declarau singuri cel puțin ocazional, în timp ce o parte dintre acestea au evaluat și intensitatea sentimentului de singurătate. La nivel european, un procent semnificativ de 35% dintre respondenți au declarat că se simt singuri cel puțin o dată pe zi, cu cele mai ridicate rate observate în Irlanda, Luxemburg, Bulgaria și Grecia. Martina Luchetti, autorul principal al studiului și profesor asistent la Florida State University din SUA, subliniază faptul că "Există diferite tipuri și surse de singurătate care pot afecta simptomele cognitive de-a lungul continuumului demenței." Cercetarea a oferit o perspectivă mai clară asupra legăturii dintre singurătate și longevitate, așa cum a explicat Ó Súilleabháin, precizând că rezultatele "ajută la clarificarea motivului pentru care singurătatea pare să fie legată de longevitate, sau de cât de mult trăiesc oamenii." Autorii studiului subliniază necesitatea viitoarelor cercetări pentru a identifica cauzele și tipurile de singurătate cu care se confruntă indivizii, cu scopul de a dezvolta intervenții eficiente pentru a reduce riscul de declin cognitiv și demență la vârste mai înaintate. Luchetti concluzionează, afirmând că "Abordarea singurătății prin promovarea unui sentiment de conexiune ar putea proteja sănătatea cognitivă la vârste mai înaintate." Această analiză amplă oferă o perspectivă crucială asupra legăturii complexe dintre singurătate, demență și declin cognitiv, evidențiind importanța strategiei preventive de a combate singurătatea prin promovarea conexiunii sociale și a sentimentului de apartenență, mai ales la vârste înaintate. .


Mai Multe Stiri

https://s2.ziareromania.ro/?mmid=7961156a7b9f80a0a3

"Danimal" sfidează Australia: "Facturile și vacanțele mele sunt plătite de voi!"

Citeste in continuare...

https://media.stiripesurse.ro/image/202403/w800/media-171185302765634800.png

Papa Francisc: Accident domestic, mână rănită

Citeste in continuare...

https://media.stiripesurse.ro/image/202408/w1200/media-172346149710269400.jpg

Terapie inovatoare: Copiii autiști beneficiază de un proiect unic în România – teatru senzorial

Citeste in continuare...

Urmareste-ne pe:

  • Facebook
  • Instagram

Contact

Aboneaza-te la newsletterul nostru

Multumim - Te tinem la curent!

banner no bg.png
new logo with bg.png

©2024 by PlusMediaNews

bottom of page