Cum ne ajută eticheta alimentară „curcubeu” să alegem mâncarea cea mai sănătoasă?

Sursa imagine:
Eticheta nutrițională "Nutri-Score" este un sistem de clasificare a alimentelor, folosind un sistem de culori curcubeu, pentru a ajuta consumatorii să facă alegeri alimentare mai sănătoase. Culoarea verde indică o opțiune mai sănătoasă, în timp ce culoarea roșie indică un profil nutrițional mai puțin favorabil. Articolul analizează conceptul de Nutri-Score și explică cum poate fi folosit pentru a înțelege mai bine valoarea nutrițională a alimentelor.
VREMEA
CURS VALUTAR
Alte Stiri
Nutri-Score este un sistem inovativ de etichetare a produselor alimentare care simplifică procesul de alegere a unor opțiuni mai sănătoase. Imaginează-ți un curcubeu, dar în loc de culori, vezi o scală colorată care te ghidează prin compoziția nutrițională a produselor alimentare.
Sistemul evaluează echilibrul dintre componentele nutriționale nefavorabile, precum zahărul, sarea și caloriile, și cele favorabile, precum fibrele, proteinele, fructele și legumele. Astfel, Nutri-Score ia în considerare proporția fiecărei componente, analizând cu grijă profilul nutrițional al produsului.
Rezultatul acestei evaluări se traduce într-o etichetă colorată, ușor de înțeles, care indică nivelul de sănătate al produsului. Cu cât raportul dintre componentele nefavorabile și favorabile este mai mic, cu atât produsul este mai sănătos, fiind marcat cu o culoare mai verde.
Această etichetă inovatoare simplifică decizia de cumpărare, ghidând consumatorul spre opțiuni alimentare mai sănătoase și mai echilibrate. .