top of page

Control european pentru TikTok: cererea europarlamentarului Eugen Tomac

23 decembrie 2024 la 01:04:21

 Control european pentru TikTok: cererea europarlamentarului Eugen Tomac

Sursa imagine:

Eugen Tomac susține că România este sub un atac fără precedent, calificându-l drept o operațiune de influențare a opiniei publice prin intermediul algoritmului TikTok. Europarlamentarul afirmă că această platformă manipulează conținutul pentru a crea diviziuni interne, afectând percepția publică asupra UE, NATO și războiului din Ucraina. Tomac consideră că acest atac hibrid vizează interesele strategice ale României, contribuind la o imagine negativă a țării, instabilitate politică și o posibilă alegere prezidențială pro-Rusia. El va solicita în Parlamentul European, în cadrul noii comisii pentru Scutul European al Democrației, controlul asupra TikTok. Tomac subliniază fragilitatea democrației românești, afectată de corupție și lipsa de investiții în educație, accentuând urgența unor soluții imediate.

VREMEA

CURS VALUTAR

Alte Stiri

Declarațiile europarlamentarului Eugen Tomac scot în evidență o situație îngrijorătoare în care manipularea opiniei publice românești, amplificată de instrumente digitale precum TikTok, pare să submineze stabilitatea țării și să afecteze grav interesele sale strategice. Nu identitatea celor care au creat și difuzat materialele respective este crucială, ci impactul lor devastator asupra percepției publice.


Rezultatele sunt clare: România, o țară până de curând percepută ca sigură și predictibilă, este prezentată într-o lumină falsă, ca un stat aflat în haos, cu o economie prăbușită, lipsită de lideri politici stabili și cu un climat politic agresiv, marcat de atacuri împotriva presei chiar în incinta Parlamentului. Această imagine distorsionată este cu atât mai periculoasă cu cât vulnerabilitățile democrației românești sunt deja evidente: corupția endemică, investițiile insuficiente în educație și lipsa de pregătire a clasei politice, preocupată mai degrabă de interese personale decât de binele țării.


Contextul războiului din Ucraina agravează situația, exacerbând diviziunile sociale existente. Tomac subliniază că această campanie de dezinformare pare să urmărească un scop precis: subminarea încrederii în Uniunea Europeană și NATO, orientând, în mod evident, electoratul către opțiuni politice pro-ruse, ca în cazul alegerilor prezidențiale, unde un candidat pro-Rusia a obținut un scor semnificativ în primul tur.


Nemulțumirile populației față de clasa politică, justificate și de lungă durată (peste trei decenii), sunt exploatate și amplificate artificial, distragând atenția de la realitatea conflictului din Ucraina și de la amenințările la adresa securității naționale a României. Este vorba, afirmă Tomac, despre un atac hibrid sofisticat, menit să afecteze profund interesele strategice ale României.


Opinia publică, modelată de această campanie online, este manipulată pentru a adopta o poziție anti-UE și anti-NATO. În acest context critic, Tomac anunță inițiativa sa de a solicita, în cadrul noii comisii speciale din Parlamentul European privind Scutul European al Democrației, un control mai strict asupra TikTok. El consideră că este necesară o intervenție rapidă și eficientă, deoarece decidenții politici par a evita asumarea unor responsabilități clare și transparente.


"Nemulțumirile oamenilor faţă de clasa politică sunt justificate şi ele sunt aceleaşi de mai bine de trei decenii. Opiniile cetăţenilor despre statul agresor, Rusia, şi războiul în care zilnic mor oameni nevinovaţi nu mai au legătură cu realitatea din ţara noastră.


Aici avem parte de un atac hibrid prin care României îi sunt afectate profund interesele strategice de securitate cele mai importante. Opinia publică din România a fost modelată prin această aplicaţie să fie brusc anti-Uniunea Europeană, să nu mai creadă în NATO, să aleagă în primul tur al prezindenţialelor un şef de stat asumat pro-Rusia.


Nu ştiu cum se va încheia această perioadă, având în vedere că decidenţii fug de asumări mai clare, ferme şi transparente. Dar cert este că se impun soluții imediate şi destul de rapid de implementat.


Eu voi începe prin a solicita, în Parlamentul European, în cadrul noii comisii speciale create în această săptămână privind Scutul European al Democraţiei, din care sper că voi face parte, ca TikTok să fie adusă sub control european, având în vedere că ne sunt profund afectate interesele strategice”, a precizat Eugen Tomac. Această inițiativă este considerată de Tomac crucială pentru apărarea intereselor României și pentru contracararea influenței malițioase asupra opiniei publice. .


Mai Multe Stiri

https://s2.ziareromania.ro/?mmid=7961156a7b9f80a0a3

"Danimal" sfidează Australia: "Facturile și vacanțele mele sunt plătite de voi!"

Citeste in continuare...

https://media.stiripesurse.ro/image/202403/w800/media-171185302765634800.png

Papa Francisc: Accident domestic, mână rănită

Citeste in continuare...

https://media.stiripesurse.ro/image/202408/w1200/media-172346149710269400.jpg

Terapie inovatoare: Copiii autiști beneficiază de un proiect unic în România – teatru senzorial

Citeste in continuare...

Urmareste-ne pe:

  • Facebook
  • Instagram

Contact

Aboneaza-te la newsletterul nostru

Multumim - Te tinem la curent!

banner no bg.png
new logo with bg.png

©2024 by PlusMediaNews

bottom of page