Clasa politică acuzată de inacțiune în cazul Șoșoacă: Romașcanu promite mai multă atenție

Sursa imagine:
Diana Șoșoacă nu va mai candida pentru președinție.
VREMEA
CURS VALUTAR
Alte Stiri
„În opinia mea, decizia este cu siguranță una excesivă, întrucât nu există cale de apel și îngrădește un drept fundamental legat de atribuțiile Curții Constituționale. Totuși, din perspectiva mea personală, chiar dacă decizia pare excesivă în contextul menținerii în cursă a unui candidat, declarațiile recente ale Dianei Șoșoacă o fac mai digerabilă.
Simt că nu avem nevoie de astfel de manifestări în viața politică”, a declarat Romașcanu la sediul central al PSD. De asemenea, a fost interpelat cu privire la întârzierea acestei sancțiuni, întrucât Diana Șoșoacă a făcut astfel de declarații de mult timp, inclusiv în Parlament, fără ca parlamentarii să reacționeze. „Într-adevăr, este o întrebare pertinentă, iar întrebarea ar trebui adresată celor care au avut competența și responsabilitatea de a reacționa la timp.
Faptul că au fost tolerate atâtea declarații, chiar și în incinta Parlamentului, ridică semne de întrebare cu privire la nivelul de toleranță și la acceptarea unor comportamente care nu corespund cu demnitatea funcției de parlamentar”, a adăugat Romașcanu, subliniind necesitatea unor standarde mai înalte de conduită în viața publică. .
Curtea Constituțională a României (CCR) a respins candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, invalidând decizia Biroului Electoral Central (BEC) de a o accepta. Decizia CCR a fost luată după ce Curtea a admis două contestații depuse împotriva candidaturii președintelui SOS România. Diana Șoșoacă a depus o a doua cerere de candidatură cu doar zece minute înainte de expirarea termenului limită, sâmbătă seară.
BEC a respins-o, considerând-o inadmisibilă, deoarece aceasta nu a fost însoțită de o listă de susținători și documentele depuse au fost aceleași cu cele din prima cerere, depusă inițial în 3 octombrie. Curtea Constituțională a respins ulterior contestația Dianei Șoșoacă, motivând că, prin discursul său constant, "doamna Diana Iovanovici-Şoşoacă îndeamnă la schimbarea fundamentelor democratice ale statului și la încălcarea ordinii constituționale".
Această decizie a CCR a pus capăt definitiv speranțelor Dianei Șoșoacă de a candida la alegerile prezidențiale din acest an. .