Anularea alegerilor: CTP avertizează asupra unui pericol imens, rezolvabil doar prin vot

Sursa imagine:
Anularea alegerilor ar reprezenta o catastrofă de proporții mult mai mari.
VREMEA
CURS VALUTAR
Alte Stiri
Cristian Tudor Popescu a adresat un mesaj incisiv electoratului lui Călin Georgescu, în contextul alegerilor prezidențiale. Analizând rezultatul primului tur, CTP subliniază satisfacția exprimată de o parte a populației prin votul acordat lui C.G., interpretabilă ca o „răzbunare” împotriva vechilor politicieni.
Însă, avertizează CTP, această satisfacție ar putea costa România extrem de scump, în special dacă acest vot se va transforma într-un sprijin pentru AUR și Soșoacă în turul secund. Riscurile, potrivit lui CTP, ar putea deveni imediate, începând cu 1 decembrie, ziua celui de-al doilea tur de scrutin. CTP atrage atenția asupra unor aspecte îngrijorătoare legate de finanțarea campaniei lui Călin Georgescu.
Lipsa documentelor care să ateste cheltuielile electorale, conform legii, și declarația lui C.G. privind cheltuieli de 0 lei, sunt contestate vehement de CTP.
El aduce în discuție mărturiile unor influenceri TikTok, care au fost plătiți pentru a promova mesajele lui C.G., dar susțin că au fost înșelați cu privire la identitatea beneficiarului. Această campanie online, spune CTP, reprezintă o investiție considerabilă, estimată la milioane de euro, demonstrând o discrepanță evidentă între declarațiile lui C.G.
și realitate. Referitor la posibilitatea anulării alegerilor, Cristian Tudor Popescu consideră această opțiune o catastrofă și mai mare decât însuși procentul obținut de Călin Georgescu în primul tur. El critică, implicit, inerția serviciilor de informații, a Securității cibernetice, a BEC și a Curții Constituționale, care, în opinia sa, ar fi trebuit să intervină mult mai devreme.
Anularea voturilor, consideră CTP, ar fi o batjocură inacceptabilă și generatoare de furie publică. Soluția, potrivit lui, rămâne votul, ca instrument de a diminua pericolul uriaș pentru România.
.
Cristian Tudor Popescu a adresat un avertisment incisiv electoratului lui Călin Georgescu, subliniind riscurile majore pe care le-ar implica o eventuală victorie a acestuia. Jurnalistul a argumentat că satisfacția resimțită de unii alegători în urma „tragerii unui șut” vechilor politicieni, prin votul acordat lui C.G.
în primul tur, ar putea fi urmată de consecințe dezastruoase pentru România. CTP a ilustrat acest pericol printr-o metaforă: „L-ați votat pe C.G.
în primul tur. Poate vă veți gândi, după ce ați trăit satisfacția că „le-ați tras-o” vechilor politicieni, că răzbunarea asta ar putea să coste enorm de scump România cu un C.G.
președinte. Aceste costuri îngrozitoare pot începe să curgă chiar de duminică, 1 decembrie, dacă vă veți transfera votul pentru C.G.
către AUR și SOȘoacă”. Această migrare a voturilor, a subliniat CTP, ar putea avea implicații grave, întrucât ar consolida forțe politice considerate de el periculoase pentru democrația românească. Analiza sa a mers mai departe, dezvăluind suspiciuni legate de finanțarea campaniei lui Călin Georgescu.
CTP a evidențiat discrepanța flagrantă între declarația oficială a candidatului – 0 lei cheltuiți – și realitatea unei campanii vizibile pe rețelele sociale. „C.G.
nu a depus niciun fel de documente, cum cere legea, cu privire la finanțarea campaniei sale electorale. Pretinde că a cheltuit 0 (zero) lei, asta în vreme ce influenceri Tik-Tok, care au primit bani pentru a-i transmite mesajele, tocmai ce spun că au fost păcăliți, n-au știut pe cine promovează.
Și dacă crezi că C.G. e Dumnezeu pe pământ, nu poți să nu constați că operațiunea specială de propagare a lui C.G.
pe Tik-Tok înseamnă milioane, de euro, nu de lei”, a punctat Cristian Tudor Popescu, sugerând o amplă campanie de dezinformare și manipulare financiară. Acest aspect, în opinia sa, subliniază o gravă lipsă de transparență și ridică semne de întrebare asupra integrității candidatului. În privința unei potențiale anulări a alegerilor, CTP a exclus categoric această opțiune, considerând-o o catastrofă și mai mare decât o eventuală victorie a lui C.G.
„Anularea alegerilor încheiate ar fi o catastrofă și mai mare decât procentajul lui C.G. Serviciile de informații, Securitatea cibernetică, BEC, Curtea Constituțională ar fi trebuit să acționeze demult.
Acum, e un fapt împlinit, nu trebuie să fie anulat votul cetățenilor, ar fi considerată o batjocură stârnitoare de furie. Pericolul uriaș pentru România nu poate fi înlăturat decât tot prin vot”, a afirmat jurnalistul, insistând asupra necesității unui răspuns democratic la această situație. În final, Cristian Tudor Popescu a făcut o legătură puternică între votul pentru Călin Georgescu, AUR și Diana Șoșoacă și comemorarea Revoluției Române din 1989.
El a considerat că un astfel de vot ar reprezenta o insultă adusă memoriei victimelor regimului comunist. „În decembrie se împlinesc 35 de ani de la Revoluție.
O Revoluție pentru o Românie reîntoarsă în Europa, liberă și democratică, nu ca să ne manifestăm acum admirația pentru Putin și înțelepciunea rusească. Votați cum credeți, sunteți liberi, nu ca în Rusia idolului lui C.G.
și Șoșoacă, cu pistolul în rinichi. Dar pentru mine, unul, a-i vota acum pe C.G., AUR, SOȘoacă cei care erau adolescenți și tineri la Revoluție înseamnă a scuipa pe mormintele adolescenților și tinerilor uciși de ceaușismul din care face parte C.G”, a concluzionat CTP, făcând apel la responsabilitatea civică a alegătorilor. .
Cristian Tudor Popescu a avertizat asupra consecințelor dezastruoase ale anulării alegerilor recent încheiate, subliniind că o asemenea decizie ar reprezenta o catastrofă de amploare mult mai mare decât simpla analiză a procentajului obținut de C.G. Lipsa unei intervenții prompte din partea serviciilor de informații, a structurilor de securitate cibernetică, a Biroului Electoral Central (BEC) și a Curții Constituționale este, în opinia sa, profund regretabilă.
Acum, însă, cu votul deja exprimat, anularea acestuia ar fi considerată o insultă majoră la adresa alegătorilor, generând o reacție de indignare generalizată. Singura soluție pentru a contracara pericolul iminent ce planează asupra României, conform declarației sale, rămâne tot un act electoral, un nou vot. Gazetarul a extins ulterior această analiză, făcând o legătură directă între rezultatele alegerilor și comemorarea a 35 de ani de la Revoluția Română din decembrie.
El a subliniat că lupta pentru o Românie integrată în Europa, liberă și democratică, nu a fost purtată pentru ca, în prezent, să asistăm la o manifestare de admirație față de Putin și la o glorificare a "înțelepciunii rusești". Recunoscând dreptul fiecărui cetățean la vot liber, independent de orice constrângere, similar cu situația din Rusia, unde, potrivit lui CTP, indivizii sunt supuși presiunii, el a exprimat o profundă dezamăgire față de alegătorii care au optat pentru C.G., AUR și Soșoacă.
În opinia sa, a vota acum pe acești politicieni, în special cei care erau adolescenți sau tineri în timpul Revoluției, este echivalent cu a scuipa pe mormintele tinerilor uciși de regimul ceaușist, regim din care, conform lui CTP, C.G. face parte.
"A-i vota acum pe C.G., AUR, SOȘoacă cei care erau adolescenți și tineri la Revoluție înseamnă a scuipa pe mormintele adolescenților și tinerilor uciși de ceaușismul din care face parte C.G.", a concluzionat Cristian Tudor Popescu, evidențiind gravitatea gestului electoral pentru el. .