top of page

Bunăstarea prin alimentație: alimente care combat durerea cronică

9 decembrie 2024 la 22:27:29

  Bunăstarea prin alimentație: alimente care combat durerea cronică

Sursa imagine:

Un studiu australian recent, publicat pe 9 decembrie, a descoperit o legătură directă între o dietă sănătoasă, bazată pe recomandările "Australian Dietary Guidelines", și reducerea durerii cronice, în special la femei. Cercetătorii de la Universitatea din Australia de Sud au demonstrat că un consum crescut de legume, fructe, cereale integrale, carne slabă și lactate scade nivelul durerii, indiferent de greutate. Efectul benefic al alimentației sănătoase asupra durerii cronice este mai pronunțat la femei. Se presupune că proprietățile antiinflamatoare și antioxidante ale acestor alimente sunt responsabile, însă studiul nu a stabilit o relație de cauzalitate directă între o dietă nesănătoasă și durerea cronică. Coautoarea studiului, Sue Ward, subliniază importanța schimbărilor simple în dietă pentru combaterea durerii cronice, afectând peste 30% din populația globală.

VREMEA

CURS VALUTAR

Alte Stiri

Un număr considerabil de oameni, peste 30% din populația globului, conform unor studii anterioare, se luptă cu durerea cronică. Această afecțiune pare să afecteze disproporționat femeile și persoanele cu exces ponderal sau obezitate.


Însă, o rază de speranță vine dintr-un studiu recent, care dezvăluie o corelație fascinantă între alimentație și intensitatea durerii cronice. Cercetătorii au observat o reducere semnificativă a durerii cronice la indivizii care au integrat în dieta lor o cantitate mai mare de alimente de bază, cum ar fi legumele, fructele, cerealele integrale, carnea slabă, produsele lactate și alternativele acestora.


Este remarcabil faptul că această ameliorare a durerii nu a fost condiționată de greutatea corporală a participanților, sugerând un impact benefic al alimentației sănătoase asupra durerii cronice, indiferent de indicele de masă corporală. Beneficiile unei diete echilibrate se extind dincolo de simplul aspect al sănătății fizice, contribuind și la reducerea disconfortului provocat de durerea cronică.


Așa cum a subliniat Ward: "Este extrem de valoros să ştim că alegerile alimentare şi calitatea generală a alimentaţiei unei persoane nu numai că o vor face mai sănătoasă, dar vor contribui şi la scăderea nivelului de durere". Mai mult, analiza datelor a relevat un aspect interesant: impactul pozitiv al unei diete sănătoase asupra reducerii durerii cronice a fost mai pronunțat în cazul femeilor comparativ cu bărbații.


Acest studiu oferă, așadar, o perspectivă nouă asupra managementului durerii cronice, sugerând că o abordare holistică, care include o alimentație echilibrată și sănătoasă, poate reprezenta o strategie eficientă în ameliorarea simptomelor și îmbunătățirea calității vieții pacienților. .


Mai Multe Stiri

https://s2.ziareromania.ro/?mmid=7961156a7b9f80a0a3

"Danimal" sfidează Australia: "Facturile și vacanțele mele sunt plătite de voi!"

Citeste in continuare...

https://media.stiripesurse.ro/image/202403/w800/media-171185302765634800.png

Papa Francisc: Accident domestic, mână rănită

Citeste in continuare...

https://media.stiripesurse.ro/image/202408/w1200/media-172346149710269400.jpg

Terapie inovatoare: Copiii autiști beneficiază de un proiect unic în România – teatru senzorial

Citeste in continuare...

Urmareste-ne pe:

  • Facebook
  • Instagram

Contact

Aboneaza-te la newsletterul nostru

Multumim - Te tinem la curent!

banner no bg.png
new logo with bg.png

©2024 by PlusMediaNews

bottom of page