top of page

"Televiziunea minte!" - Mărturia unui român din Spania care a mers la vot, deși alegerile fuseseră anulate

7 decembrie 2024 la 20:21:25

  "Televiziunea minte!" - Mărturia unui român din Spania care a mers la vot, deși alegerile fuseseră anulate

Sursa imagine:

Decizia CCR este considerată de Ion Dorin o simplă „vrăjeală”.

VREMEA

CURS VALUTAR

Alte Stiri

Înainte chiar de deschiderea oficială a secției de votare 817 din Málaga, la ora 12:00, un număr considerabil de cetățeni români s-au adunat, manifestând un entuziasm deosebit pentru exercitarea dreptului lor democratic. Potrivit unor informații obținute de HotNews de la membrii secției, asamblarea românilor a început cu mult înainte, în jurul orei 11:30.


Această prezență numeroasă a fost evidențiată de activitatea intensă înregistrată imediat după deschiderea oficială a secției. Un membru al comisiei electorale a relatat pentru HotNews că "în primele zece minute au votat vreo 13 oameni”, subliniind astfel rapiditatea cu care românii și-au exercitat dreptul la vot.


Acest aflux timpuriu sugerează un interes civic ridicat și o mobilizare semnificativă a comunității românești din Málaga, reflectând importanța pe care alegătorii o acordă procesului electoral. Imaginile surprinse la fața locului confirmă prezența consistentă a alegătorilor români, gata să-și aleagă reprezentanții.


Fluxul constant de români la urne, chiar înainte de ora oficială de deschidere, indică o participare electorală susținută și o implicare civică exemplară. .


În Málaga, la o secție de votare unde Doru George Haralambie, membru USR, își desfășoară activitatea, atmosfera este una tensionată, marcată de decizia Curții Constituționale de anulare a alegerilor. Haralambie consideră că această decizie este o manipulare a instituțiilor statului, o acțiune orchestrată după analiza rezultatelor electorale.


"Dacă alegerile au fost într-adevăr viciate, ar fi trebuit sesizat acest lucru dinainte. Mi se pare că este o manipulare din partea instituțiilor statului, care într-o primă fază au așteptat să vadă rezultatele alegerilor.


Apoi au păstrat în mânecă un as cu care să poată jongla”, afirmă el, exprimându-și îngrijorarea cu privire la reacțiile colegilor săi din Spania la această situație politică românească tulburătoare: „Mă pregătesc pentru ziua de marți, când voi merge la muncă și colegii mă vor întreba, din nou: ‘Băi, dar ce se întâmplă la voi acolo, în România?’. Și trebuie să mă gândesc la o explicație”. Sentimentul de frustrare și neîncredere este împărtășit de Ion Dorin, un român stabilit în Spania de 24 de ani.


Ajuns la secția de votare imediat după anunțul anulării scrutinului, Ion Dorin exprimă un scepticism profund față de evenimentele politice din țară. "Am venit repede, că stau aproape, am lăsat mașina pe avarii și m-a sunat un prieten să-mi spună ce s-a întâmplat.


Am zis să văd cu ochii mei, pentru că nu mai cred nimic din ce văd la televizor”, explică el. Reacția sa la decizia CCR este una vehementă: „Odată ce alegerile au fost validate, ce mai vor acum? Ne-au zăpăcit pe toți.


Lumea așteaptă, ne unim și protestăm. Abia așteaptă să dăm un telefon și să ne unim, să facem un protest foarte mare.


Nu mai înțelegem nimic, ne-am săturat! Lăsați, mă, lumea să voteze cu cine vrea ea”, declară Ion Dorin, în fața secției de votare, reflectând indignarea generală a comunității românești din Spania. El consideră decizia CCR „o vrăjeală”, subliniind lipsa de transparență și suspiciunea de manipulare politică: „De ce nu au dat documentul acela compromițător înainte? Oricum, Georgescu ăsta e de mulți ani prin politică, toți știau de ei, doar n-au aflat acum.


E o vrăjeală, hai să fim serioși! Se vede interesul, e clar că nu vor să iasă el președinte și de aia fac așa ceva. E dictatură pe față, am ajuns mai rău ca pe timpul lui Ceaușescu! Nu mai avem nici dreptul să vorbim”, adăugând că se așteaptă ca alegerile să se desfășoare fără implicarea lui Călin Georgescu, anticipând un viitor dosar penal pe numele acestuia.


Ion Dorin își exprimă, de asemenea, îngrijorarea pentru viitorul fiicelor sale, născute în Spania, care vorbesc românește și își doresc să se întoarcă în țară, dar se confruntă cu dificultăți economice, întrucât "în România nu ai ce să faci cu zece mii de lei pe lună, totul e mai scump ca aici”. Situația din Málaga reflectă o stare generală de dezamăgire și neîncredere în sistemul politic românesc, manifestată atât de către membrii comisiilor electorale, cât și de către alegătorii români din străinătate. .


Ion Dorin, un român stabilit în Spania de 24 de ani, a exprimat o profundă dezamăgire și indignare față de anularea votului la alegerile recente, declarând că întreaga situație este o „vrăjeală”. Ajuns la secția de votare imediat după anunțul anularii, motivat de un telefon de la un prieten, Dorin a subliniat neîncrederea sa în informațiile prezentate la televizor: „Am venit repede, că stau aproape, am lăsat mașina pe avarii și m-a sunat un prieten să-mi spună ce s-a întâmplat.


Am zis să văd cu ochii mei, pentru că nu mai cred nimic din ce văd la televizor”. El consideră inacceptabilă decizia ulterioară a CCR, întrebându-se retoric: „Odată ce alegerile au fost validate, ce mai vor acum? Ne-au zăpăcit pe toți.” Reacția sa spontană, reflectând sentimentul general al comunității românești din Málaga, a fost una de revoltă: „Lumea așteaptă, ne unim și protestăm.


Abia așteaptă să dăm un telefon și să ne unim, să facem un protest foarte mare. Nu mai înțelegem nimic, ne-am săturat! Lăsați, mă, lumea să voteze cu cine vrea ea”, a exclamat el, în fața secției de votare, exprimând o frustrare profundă față de ceea ce percepe ca o manipulare a sistemului. Opinia sa este susținută de o analiză critică a situației politice.


Dorin consideră că eventualele nereguli electorale ar fi trebuit semnalate anterior, nu după afișarea rezultatelor: „Dacă alegerile au fost într-adevăr viciate, ar fi trebuit sesizat acest lucru dinainte. Mi se pare că este o manipulare din partea instituțiilor statului, care într-o primă fază au așteptat să vadă rezultatele alegerilor.


Apoi au păstrat în mânecă un as cu care să poată jongla”. El acuză o intenție ascunsă, vizând împiedicarea candidaturii lui Călin Georgescu: „De ce nu au dat documentul acela compromițător înainte? Oricum, Georgescu ăsta e de mulți ani prin politică, toți știau de ei, doar n-au aflat acum.


E o vrăjeală, hai să fim serioși! Se vede interesul, e clar că nu vor să iasă el președinte și de aia fac așa ceva. E dictatură pe față, am ajuns mai rău ca pe timpul lui Ceaușescu! Nu mai avem nici dreptul să vorbim”.


Dorin anticipează un viitor dosar penal pentru Georgescu și anularea alegerilor, conștientizând totodată impactul evenimentelor asupra vieții sale personale. Îngrijorarea sa este amplificată de perspectiva reacțiilor colegilor săi din Spania: „Mă pregătesc pentru ziua de marți, când voi merge la muncă și colegii mă vor întreba, din nou: ‘Băi, dar ce se întâmplă la voi acolo, în România?’.


Și trebuie să mă gândesc la o explicație”. Situația este și mai dramatică prin prisma viitorului fiicelor sale, născute în Spania, care vorbesc românește și își doresc să se întoarcă în țară, dar se confruntă cu dificultăți economice: „fetele sale..


vorbesc românește și ar vrea să se întoarcă în țară, dar nu au unde, pentru că „în România nu ai ce să faci cu zece mii de lei pe lună, totul e mai scump ca aici”. Concluzia este una de amărăciune profundă și de neîncredere totală în sistemul politic românesc. .


Ion Dorin, un român stabilit în Spania de 24 de ani, a exprimat o profundă dezamăgire și indignare față de decizia Curții Constituționale, calificând-o drept „o vrăjeală”. Ajuns la secția de votare imediat după aflarea veștii anulării votării, a declarat: „Am venit repede, că stau aproape, am lăsat mașina pe avarii și m-a sunat un prieten să-mi spună ce s-a întâmplat.


Am zis să văd cu ochii mei, pentru că nu mai cred nimic din ce văd la televizor”. Mânia sa a fost amplificată de sentimentul de manipulare și confuzie generalizate: „Odată ce alegerile au fost validate, ce mai vor acum? Ne-au zăpăcit pe toți.


Lumea așteaptă, ne unim și protestăm. Abia așteaptă să dăm un telefon și să ne unim, să facem un protest foarte mare.


Nu mai înțelegem nimic, ne-am săturat! Lăsați, mă, lumea să voteze cu cine vrea ea”. Această frustrare s-a transformat într-o acuză directă la adresa celor care au luat decizia, considerând-o un act de obstrucționare voită: „De ce nu au dat documentul acela compromițător înainte? Oricum, Georgescu ăsta e de mulți ani prin politică, toți știau de ei, doar n-au aflat acum.


E o vrăjeală, hai să fim serioși! Se vede interesul, e clar că nu vor să iasă el președinte și de aia fac așa ceva. E dictatură pe față, am ajuns mai rău ca pe timpul lui Ceaușescu! Nu mai avem nici dreptul să vorbim”.


Convingerea sa fermă este că alegerile vor fi reorganizate fără participarea lui Călin Georgescu, anticipând un viitor dosar penal pe numele acestuia. Dorin a menționat și situația fiicelor sale, născute în Spania, care vorbesc limba română și își doresc să se întoarcă în țară, dar se confruntă cu o realitate economică descurajantă: „în România nu ai ce să faci cu zece mii de lei pe lună, totul e mai scump ca aici”.


Declarațiile sale reflectă un sentiment profund de nedreptate, dezamăgire față de sistemul politic românesc și o preocupare pentru viitorul copiilor săi într-o țară cu care își menține o puternică legătură emoțională, în ciuda dificultăților economice. .


Ion Dorin, un român stabilit în Spania de 24 de ani, a ajuns fulgerător la secția de votare imediat ce a primit vestea anulării scrutinului. Prezența sa alertă a fost dictată de o combinație de proximitate geografică – locuiește în apropiere – și de o profundă neîncredere în informațiile mediatice.


"Am venit imediat, am lăsat mașina pe avarii, un prieten m-a sunat și mi-a spus ce se întâmplă. Am zis să văd cu ochii mei, pentru că nu mai cred nimic din ce văd la televizor", mărturisește el, exprimând un sentiment larg răspândit de dezamăgire și scepticism față de mass-media. Sosirea sa la secția de votare a fost marcată nu doar de grabă, ci și de o frustrare evidentă față de decizia de anulare a alegerilor.


"Odată ce alegerile au fost validate, ce mai vor acum? Ne-au zăpăcit pe toți", exclamă el, reflectând sentimentul general de confuzie și indignare. Această frustrare se traduce într-o dorință puternică de acțiune colectivă: "Lumea așteaptă, ne unim și protestăm.


Abia așteaptă să dăm un telefon și ne unim, să facem un protest foarte mare. Nu mai înțelegem nimic, ne-am săturat! Lăsați, mă, lumea să voteze cu cine vrea ea!” Cuvintele sale rezonează cu furia și dezamăgirea multor cetățeni care se simt lipsiți de dreptul la exprimare democratică. Întreaga situație este privită de Ion Dorin cu o profundă suspiciune.


El pune sub semnul întrebării tăcerea anterioară în legătură cu presupusul document compromițător. "De ce nu au dat documentul acela compromițător înainte? Oricum, Georgescu ăsta e de mulți ani prin politică, toți știau de ei, doar n-au aflat acum.


E o vrăjeală, hai să fim serioși! Se vede interesul, e clar că nu vor să iasă el președinte și de aia fac așa ceva. E dictatură pe față, am ajuns mai rău ca pe timpul lui Ceaușescu! Nu mai avem nici dreptul să vorbim”, declară el cu o vehemență care subliniază gravitatea situației în percepția sa.


El crede că decizia este motivată politic, reprezentând o manevră pentru a-l elimina pe Călin Georgescu din cursă, anticipând un viitor dosar penal pentru acesta. Perspectivele personale ale lui Ion Dorin sunt, de asemenea, marcate de această situație politică. Fiicele sale, născute în Spania și vorbitoare de limba română, își doresc să se întoarcă în țară.


Cu toate acestea, realitatea economică românească le descurajează: "în România nu ai ce să faci cu zece mii de lei pe lună, totul e mai scump ca aici”, constată el cu amărăciune, evidențiind decalajul economic semnificativ între Spania și România și subliniind dificultățile de integrare pentru tinerii români care s-ar putea întoarce în țară. .


Mai Multe Stiri

https://s2.ziareromania.ro/?mmid=7961156a7b9f80a0a3

"Danimal" sfidează Australia: "Facturile și vacanțele mele sunt plătite de voi!"

Citeste in continuare...

https://media.stiripesurse.ro/image/202403/w800/media-171185302765634800.png

Papa Francisc: Accident domestic, mână rănită

Citeste in continuare...

https://media.stiripesurse.ro/image/202408/w1200/media-172346149710269400.jpg

Terapie inovatoare: Copiii autiști beneficiază de un proiect unic în România – teatru senzorial

Citeste in continuare...

Urmareste-ne pe:

  • Facebook
  • Instagram

Contact

Aboneaza-te la newsletterul nostru

Multumim - Te tinem la curent!

banner no bg.png
new logo with bg.png

©2024 by PlusMediaNews

bottom of page