Închisoare cu executare pentru polițiști corupți: sume uriașe luate mită de la șoferi pentru a evita amenzile

Sursa imagine:
Doi polițiști din Giurgiu, condamnați definitiv pentru luare de mită. Curtea de Apel București a menținut sentința Tribunalului Giurgiu, condamnarea fiind de 3 ani și 6 luni închisoare pentru unul dintre ei (pentru luare de mită în formă continuată și fals intelectual) și 3 ani închisoare pentru celălalt (luare de mită în formă continuată). Între martie și mai 2022, cei doi au primit mita de la șoferi, sume cuprinse între 100 și 1000 de lei, pentru a nu-i amenda pentru abateri rutiere. Unul dintre polițiști a fost condamnat și pentru eliberarea unei dovezi de reparație false. Decizia este definitivă, după ce apelurile au fost respinse pe 29.11.2024.
VREMEA
CURS VALUTAR
Alte Stiri
Direcţia Generală Anticorupţie a anunţat, marţi, o decizie definitivă într-un dosar de corupţie care implică doi foşti agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu. Pe 29 noiembrie 2024, Curtea de Apel Bucureşti a respins apelurile formulate de cei doi inculpaţi împotriva sentinţei Tribunalului Giurgiu, confirmând astfel condamnările la închisoare cu executare.
Sentința pronunțată de instanța de fond a rămas, așadar, definitivă și irevocabilă. Mai precis, primul inculpat a primit o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare pentru luare de mită în formă continuată și fals intelectual. Al doilea inculpat a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată.
Ambele condamnări prevăd executarea pedepsei în regim de detenție. Potrivit comunicatului DG Anticorupție, faptele s-au petrecut între martie și mai 2022. În această perioadă, cei doi polițiști, profitând de funcțiile lor în cadrul supravegherii și controlului traficului rutier, au pretins și primit sume de bani de la diferiți conducători auto, cuantumul mitei variind între 100 și 1000 de lei.
Acești bani au fost primiți în schimbul nerespectării atribuţiilor de serviciu, respectiv neconstatarea și nesancționarea unor abateri rutiere comise de șoferii respectivi. Cu alte cuvinte, polițiștii au acceptat mită pentru a-i lăsa pe șoferi să circule nestingheriți, chiar dacă aceștia încălcau regulamentul rutier.
Decizia Curții de Apel București pune capăt acestei situații, confirmând vinovăția celor doi foști agenți și gravitatea faptelor de corupție săvârșite. .