top of page

Încălzire accentuată de Revelion și început de 2025: Prognoza ANM

30 decembrie 2024 la 12:17:32

Încălzire accentuată de Revelion și început de 2025: Prognoza ANM

Sursa imagine:

Zilele călduroase marchează debutul anului 2025.

VREMEA

CURS VALUTAR

Alte Stiri

Prognoza meteo detaliată pentru perioada 30 decembrie 2024 - 3 ianuarie 2025 oferă o imagine complexă a condițiilor atmosferice anticipate. Începem cu perioada 30 decembrie, ora 8:00, până pe 31 decembrie, ora 8:00.


În această perioadă, regiunile intracarpatice se vor confrunta cu un cer predominant noros, în timp ce restul țării va experimenta înnorări temporare. Este posibilă apariția unor fenomene meteorologice locale, cum ar fi burnița sau ninsoarea ușoară, cu probabilitate mai ridicată în nord-vest și centru.


Condiții de polei sunt posibile, dar extrem de izolate. Vântul va fi slab până la moderat, cu ușoare intensificări anticipate în zona Carpaților de Curbură.


Temperaturile maxime se vor situa între -1 și 10 grade Celsius, în timp ce minimele vor varia între -10 și 1 grad Celsius. Ceața va fi prezentă, local persistentă, și va fi asociată, pe suprafețe reduse, cu depuneri de chiciură.


Bucureștiul se va confrunta cu un cer predominant noros, vânt slab până la moderat și temperaturi cuprinse între 4 și 6 grade Celsius ziua și -3 și -1 grad Celsius noaptea. Ceața va fi mai probabilă dimineața și noaptea. Tranziția către Anul Nou, intervalul 31 decembrie, ora 8:00 – 1 ianuarie, ora 8:00, va fi marcată de un cer predominant noros în vest, nord-vest și centru, cu înnorări temporare în restul țării.


Vântul va rămâne slab până la moderat, cu posibile intensificări nocturne în zona înaltă a Carpaților Orientali. Temperaturile maxime vor fi asemănătoare perioadei anterioare, cuprinse între -1 și 10 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi apropiate de mediile multianuale, variind între -7 și 4 grade Celsius, cu posibile scăderi până la -12 grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei.


Ceața persistentă, localizată, și depunerile izolate de chiciură vor continua să fie prezente. Bucureștiul va avea condiții similare cu cele din ziua precedentă, cu un cer mai mult noros, vânt slab până la moderat și temperaturi între 7 grade Celsius ziua și -3 și -1 grad Celsius noaptea.


Ceața va fi prezentă, în special dimineața și noaptea. Începutul anului 2025 se anunță cu temperaturi mai ridicate. Perioada 1 ianuarie, ora 8:00 – 2 ianuarie, ora 8:00, va aduce o creștere a temperaturilor, în special diurne, în majoritatea regiunilor.


Cerul va fi variabil, cu înnorări în vest, nord-vest și centru. Vântul va fi slab până la moderat, cu intensificări în zona înaltă a Carpaților Orientali.


Temperaturile maxime vor varia între 3 și 13 grade Celsius, iar minimele între -5 și 5 grade Celsius, cu scăderi posibile până la -10 grade Celsius în depresiuni. Ceața va fi prezentă local, mai ales dimineața și noaptea.


În București, cerul va fi variabil, vântul slab până la moderat, cu temperaturi maxime între 7 și 9 grade Celsius și minime în jurul a 0 grade Celsius. Continuând cu perioada 2 ianuarie, ora 8:00 – 3 ianuarie, ora 8:00, creșterea temperaturilor va continua în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări în vest, nord și centru, unde sunt anticipate precipitații pe arii restrânse.


Acestea vor fi în general ploi, cu posibilitatea de lapoviță și ninsoare în nordul Carpaților Orientali. Vântul va fi slab până la moderat, cu intensificări la munte și viteze mai reduse în nord-vest, centru și est.


Temperaturile maxime vor varia între 5 și 16 grade Celsius, iar minimele între -4 și 4 grade Celsius. Ceața va fi prezentă local, dimineața și noaptea.


Bucureștiul se va bucura de o ușoară creștere a temperaturilor, cu un cer variabil, vânt slab până la moderat, temperaturi maxime între 10 și 12 grade Celsius și minime între 0 și 2 grade Celsius. .


Prognoza meteo pentru perioada 30 decembrie 2024 - 6 ianuarie 2025 se anunță variată, cu o tranziție de la vreme rece și înnorată la condiții mai blânde și cu temperaturi peste mediile multianuale. Perioada 30 decembrie 2024, ora 8:00 – 31 decembrie 2024, ora 8:00: În această perioadă, regiunile intracarpatice se vor confrunta cu un cer predominant noros, în timp ce în restul țării înnorările vor fi temporare, cu posibilitatea izolată de burniță sau ninsoare, fenomenele fiind mai probabile în nord-vest și centru. Există și un risc, extrem de redus, de polei.


Vântul va fi slab până la moderat, cu ușoare intensificări în Carpații de Curbură. Temperaturile maxime vor oscila între -1 și 10 grade Celsius, în timp ce minimele vor varia între -10 și 1 grad Celsius.


Ceața va fi prezentă, local persistentă, și se va asocia, pe suprafețe restrânse, cu depuneri de chiciură. În București, cerul va fi predominant noros, cu vânt slab până la moderat, temperatura maximă situându-se între 4 și 6 grade Celsius, iar cea minimă între -3 și -1 grade Celsius.


Ceața va fi mai pronunțată dimineața și noaptea. Noaptea de Revelion (31 decembrie 2024, ora 8:00 – 1 ianuarie 2025, ora 8:00): În ultima zi a anului și în noaptea de Revelion, vestul, nord-vestul și centrul țării vor avea un cer predominant noros, în timp ce în restul țării înnorările vor fi temporare. Vântul va fi slab până la moderat, cu intensificări posibile în zona înaltă a Carpaților Orientali pe timpul nopții.


Temperaturile maxime vor rămâne între -1 și 10 grade Celsius, iar minimele, apropiate de mediile multianuale, vor varia între -7 și 4 grade Celsius, cu valori mai scăzute, în jur de -12 grade Celsius, în depresiunile din estul Transilvaniei. Ceața, local persistentă, va fi prezentă, cu posibile depuneri izolate de chiciură.


Bucureștiul va experimenta un cer predominant noros, vânt slab până la moderat, temperatura maximă în jur de 7 grade Celsius și cea minimă între -3 și -1 grade Celsius. Ceața va fi mai intensă dimineața și noaptea. Prima zi din 2025 (1 ianuarie 2025, ora 8:00 – 2 ianuarie 2025, ora 8:00): Anul 2025 începe cu o ușoară creștere a temperaturilor, mai ales diurne.


Cerul va fi variabil, cu înnorări în vest, nord-vest și centru. Vântul va fi slab până la moderat, cu intensificări în zona înaltă a Carpaților Orientali.


Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 13 grade Celsius, iar minimele între -5 și 5 grade Celsius, cu valori mai scăzute, în jur de -10 grade Celsius, în depresiuni. Ceața se va forma, mai ales dimineața și noaptea, în diverse zone.


În București, cerul va fi variabil, cu vânt slab până la moderat, temperatura maximă între 7 și 9 grade Celsius și cea minimă în jur de 0 grade Celsius. Perioada 2 ianuarie 2025, ora 8:00 – 3 ianuarie 2025, ora 8:00: Creșterea temperaturilor va continua în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări în vest, nord și centru, unde se anticipează precipitații pe arii restrânse.


Acestea vor fi predominant ploi, cu lapoviță și ninsoare în nordul Carpaților Orientali. Vântul va fi slab până la moderat, cu intensificări la munte și viteze mai reduse în nord-vest, centru și est.


Temperaturile maxime vor varia între 5 și 16 grade Celsius, iar minimele între -4 și 4 grade Celsius. Ceața va fi prezentă dimineața și noaptea, pe arii restrânse.


În București, temperaturile vor crește ușor, cerul va fi variabil, vântul slab până la moderat, cu temperaturi maxime între 10 și 12 grade Celsius și minime între 0 și 2 grade Celsius. Tendința meteo pentru 3-6 ianuarie 2025: Meteorologii prognozează temperaturi peste mediile climatologice ale perioadei. Precipitațiile vor fi temporare, începând din jumătatea de nord a țării și extinzându-se ulterior în restul teritoriului.


Și în București, temperaturile vor fi peste mediile climatologice, cu precipitații temporare în a doua jumătate a perioadei. .


Prognoza meteo pentru începutul anului 2025 anunță o ușoară încălzire a vremii în majoritatea regiunilor țării, începând cu data de 1 ianuarie, ora 8:00, și continuând până pe 3 ianuarie, ora 8:00. În intervalul 1-2 ianuarie, temperaturile diurne vor înregistra o creștere semnificativă.


Cerul va prezenta o variabilitate considerabilă, cu înnorări consistente în vest, nord-vest și centrul țării. Vântul va sufla cu intensitate slabă până la moderată, cu excepția zonei înalte a Carpaților Orientali, unde se anticipează intensificări ale vitezei vântului.


Intervalul de temperatură maximă estimat este cuprins între 3 și 13 grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor oscila între -5 și 5 grade Celsius, cu posibile scăderi până la -10 grade Celsius în depresiuni. Formarea de ceață este probabilă, mai ales dimineața și noaptea, în diverse zone ale țării. În ceea ce privește Capitală, București, cerul va fi variabil, cu vânt slab până la moderat.


Temperatura maximă va atinge valori cuprinse între 7 și 9 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă se va situa în jurul a 0 grade Celsius. Perioada 2-3 ianuarie va aduce o continuare a tendinței de creștere a temperaturilor în majoritatea regiunilor. Cerul va rămâne variabil, cu înnorări persistente în vest, nord și centru, unde se preconizează precipitații pe suprafețe restrânse.


Aceste precipitații vor fi preponderent sub formă de ploaie, cu excepția nordului Carpaților Orientali, unde se așteaptă lapoviță și ninsoare. Vântul va menține o intensitate slabă până la moderată, cu intensificări la munte și viteze mai reduse în nord-vest, centru și est.


Temperaturile maxime vor varia între 5 și 16 grade Celsius, iar minimele vor fi cuprinse între -4 și 4 grade Celsius. Ceața va fi prezentă dimineața și noaptea, dar pe arii restrânse. În București, se anticipează o ușoară creștere a temperaturilor, cu un cer variabil și vânt slab până la moderat.


Temperatura maximă va atinge valori între 10 și 12 grade Celsius, iar cea minimă va oscila între 0 și 2 grade Celsius. O perspectivă preliminară a evoluției vremii pentru intervalul 3-6 ianuarie sugerează temperaturi mai ridicate decât mediile climatologice obișnuite pentru această perioadă. Se așteaptă precipitații temporare în jumătatea de nord a țării, extinzându-se ulterior și în restul teritoriului.


Și în Capitală, temperaturile vor fi peste mediile climatologice, cu precipitații temporare în a doua jumătate a intervalului. .


Mai Multe Stiri

https://s2.ziareromania.ro/?mmid=7961156a7b9f80a0a3

"Danimal" sfidează Australia: "Facturile și vacanțele mele sunt plătite de voi!"

Citeste in continuare...

https://media.stiripesurse.ro/image/202403/w800/media-171185302765634800.png

Papa Francisc: Accident domestic, mână rănită

Citeste in continuare...

https://media.stiripesurse.ro/image/202408/w1200/media-172346149710269400.jpg

Terapie inovatoare: Copiii autiști beneficiază de un proiect unic în România – teatru senzorial

Citeste in continuare...

Urmareste-ne pe:

  • Facebook
  • Instagram

Contact

Aboneaza-te la newsletterul nostru

Multumim - Te tinem la curent!

banner no bg.png
new logo with bg.png

©2024 by PlusMediaNews

bottom of page