Înainte de Crăciun, România recuperează șapte fugari

Sursa imagine:
Șapte bărbați, urmăriți internațional pentru diverse infracțiuni, au fost aduși în țară de autorități. Un bărbat de 32 de ani din Iași (tâlhărie), unul de 49 de ani din București (trafic de droguri), și altul de 33 de ani (infracțiuni rutiere), toți aduși din Olanda, vor executa pedepse cu închisoarea. Un bărbat de 22 de ani din Timiș (tâlhărie) a fost adus din Belgia, fiind emis un mandat de arestare preventivă. Un bărbat de 45 de ani din București (evaziune fiscală) a fost extrădat din Germania, cu o pedeapsă de 9 ani. Doi bărbați, unul de 30 de ani din Brașov (infracțiuni rutiere) și altul de 36 de ani din Vrancea (furt calificat), au fost aduși din Italia, urmând să execute pedepse cu închisoarea. Toți au fost încarcerați.
VREMEA
CURS VALUTAR
Alte Stiri
Autoritățile române au anunțat extrădarea a patru cetățeni români, urmăriți internațional pentru diverse infracțiuni, eveniment care a avut loc luni. Operațiunile complexe de repatriere au implicat colaborarea cu autoritățile judiciare din Belgia, Germania și Italia.
Primul caz se referă la un tânăr de 22 de ani, din județul Timiș, acuzat de tâlhărie. Acesta a fost arestat în Belgia și adus în țară în baza unui mandat de arestare preventivă emis de Tribunalul Timiș.
Al doilea individ, în vârstă de 45 de ani și domiciliat în București, a fost extrădat din Germania. El era urmărit internațional pentru evaziune fiscală, având emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 ani de către Tribunalul București.
Un al treilea bărbat, de 30 de ani din Brașov, a fost repatriat din Italia. Acesta era vizat de un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 1 an și 8 luni, emis de Judecătoria Făgăraș, pentru infracțiuni rutiere.
În fine, un al patrulea cetățean român, în vârstă de 36 de ani, din județul Vrancea, a fost adus din Italia. El era urmărit pentru furt calificat, având emis de către Judecătoria Focșani un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 2 ani și 2 luni.
Toți cei patru bărbați au fost imediat încarcerați la finalizarea procedurilor de extrădare, în vederea executării pedepselor respective, conform mandatelor emise de instanțele judecătorești române. Operațiunea complexă a demonstrat eficiența cooperării internaționale în combaterea criminalității transfrontaliere și a subliniat angajamentul autorităților române de a aduce în fața justiției pe cei care au încălcat legea, indiferent de locul în care se ascund.
Revenirea acestor indivizi în România pentru a-și ispăși pedepsele reprezintă un succes important în lupta împotriva criminalității. .